Skocz do zawartości

Dzbaneczniki ciemno listne, czerwono dzbanne

mrDIIL

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie mam Rebecca Soper tej samej wielkości co Black Jack, ale znacznie bardziej pasują do siebie niż Nepenthes sanguinea do Black Jack.

Poniżej zdjęcia jakie udało mi się zrobić

N. Rebecca Soper i N. sanguinea Black Jack

23_06_2014_018.jpg23_06_2014_017.jpg

23_06_2014_033.jpg

N. sanguinea i N. sanguinea Black Jack

23_06_2014_021.jpg23_06_2014_025.jpg

N. sanguinea Black Jack

23_06_2014_028.jpg23_06_2014_029.jpg23_06_2014_030.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Czytałem gdzieś opinie, że może być to też hybryda jakiegoś klonu N. sanguinea z np. N. ramispina. W każdym bądź razie póki co N. sanguinea nie przypomina. Nawet wieczko jest wklęsłe, a u N. sanguinea wypukłe. Pozostaje czekać na starsze dzbanki, a że to nowy produkt, to nikt chyba nie ma dorosłej rośliny. Jeśli jednak ktoś wypuścił Rebeccę pod nową nazwą, to byłby chyba jeszcze większy "bezczel" niż sprzedaż ventraty jako alata :)

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy taki nowy ? Jak już z dobre 3-4 lata są małe sanguinea Black Jack w sprzedaży, no i nigdy, nigdzie większe nie są sprzedawane, ciężko jest znaleźć w internecie jakiekolwiek informacje o tej odmianie..

albo źle szukam albo coś jest nie tak :)

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Jaca-Dzbanecznik napisał:
Ja myślę że jeżeli ktoś juz miał jakieś niecne zamiary, to pewnie dla tego że nowość zawsze się lepiej sprzeda i zainteresuje większą ilość potencjalnych nabywców.

Nawet niekoniecznie nowość po prostu ktoś wstukuje w internet Sanguinea Black Jack, nie znajduje, a sprzedawca podkręca wąsa i mówi:

-Panie, Pan tego nie znajdziesz w internetach, tosz to ja sam żem wyhodował i toć to jest łatwe i piękne w hodowli. (Kwiaciarz / kwiaciarka)

Odnośnik do odpowiedzi