mrDIIL Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 sTrychterfallowałeś ją Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 sTrychterfallowałeś ją yyyyyyy, że co robiłem?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 (edytowane) jeżeli faktycznie wyjdą z tego roślinki, to masz przyjemność z pojęciem "false vivipary". Edytowane 26 Czerwca 2014 przez spijając_nektar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 (edytowane) jeżeli faktycznie wyjdą z tego roślinki, to masz przyjemność z pojęciem "false vivipary". Właśnie tak myślałem, tylko bałem się powiedzieć żeby nie mieć "bury" (?). Poza tym : false vivipara nie występuje na kwiatach? Comandos21 podaj warunki w jakich trzymasz i trzymałeś roślinkę. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez mrDIIL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Właśnie tak myślałem, tylko bałem się powiedzieć żeby nie mieć "bury" (?). Poza tym : false vivipara nie występuje na kwiatach. Ale że jak?! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 false vivipary w zasadzie występuję tylko i wyłącznie w pobliżu kwiatów, torebek nasiennych i na całej długości łodyg kwiatowych. Może wyglądać niesamowicie, zwłaszcza gdy się uda utrzymać taką roślinkę przy życiu - często jednak łodyga usycha. Można próbować taką ukorzenić, jednak jest to o wiele trudniejsze niż sadzonka liściowa. Jak dla mnie zostawiłbym je i zobaczył co z tego wyjdzie. Po cóż Ci kolejna roślinka, skoro masz nasiona - a posiadanie ślicznego false vivipary w domu to też nie lada gratka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi