damian.sze Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 A ja też sobie założę temat ze zdjęciami! D. omissa D. capensis 'All red' D. spatulata P. Tina D. dielsiana, a bardziej jej kwiatek Teraz podwórkowe stworki: S. leucophylla Red hybride S. purpurea D. mucsipula 'Red-green' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Roślinki ładne i zadbane a co do tej S. purpurea to raczej nie jest czysta gatunkowo tylko jakiś mieszaniec. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2014 Dziękuję. Co do purpurowej to jest z Leroy Merlin więc całkiem możliwe. Ale dla mnie i tak będzie to S. purpurea. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 D. omnissa <3 Jedna z nielicznych rosiczek które pragnę posiadać A cóż to za zalążek dzbanka na zdjęciu z Tiną ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2014 Jest to zalążek N. X'Hookeriana' Sadzonka liściowa D. 'Typical' Cephalotus D. capensis 'Broad Leaf' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) False vivipary D. omissa N. X 'Hookeriana' S. leucophylla Red Hybride S. x 'Barbapappa' Wygrzewające się muchołówki Dzielenie po kwitnieniu D. 'Red-Green' zaczyna wypuszczać większe paszcze Mimozy @Edit: Wie ktoś od czego zależy to, że zdjęcia łapią ostrość dopiero po kliknięciu w nie? Edytowane 10 Lipca 2014 przez damian.sze@op.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Edit: Wie ktoś od czego zależy to, że zdjecia łapią ostrość dopiero po kliknięciu w nie? Na forum wchodzi określony rozmiar zdjęcia, gdy jest ono za duże to automatycznie się zmniejsza. A gdy pomniejsza się zdjęcie to traci ono na jakości. Co do roślin, widać że czują się u Ciebie dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Na forum wchodzi określony rozmiar zdjęcia, gdy jest ono za duże to automatycznie się zmniejsza. A gdy pomniejsza się zdjęcie to traci ono na jakości. Co do roślin, widać że czują się u Ciebie dobrze Dziękuję! Niby pierwsze zdjęcia były tej samej wielkości... nawet było ich tyle samo , a nie są pomniejszone... nie mam pojęcia o co chodzi... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Podwórkowe potworki Red- green Muchołówka odratowana w tamtym roku z kwiaciarni All green Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez damian.sze@op.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Teraz domowe D. burmanii D.sessilifolia Część rosiczek Pigmejki Maluszki Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez damian.sze@op.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Mimosa Muchole od Kosy już troszkę podrośnięte: Fine tooth x red Low giant Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Twoja D. omissa to nie omissa. Znajdz moje posty w tym temacie dotyczące tej rosiczki: http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...4974&st=255 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Zakupiłem jej gemmae jako omissa. Pewnie tak jak pisał Cephalotus iest to mieszaniec, ale jaki to już specjalistę jakiegoś by trzeba było pytać... Zresztą na moje potrzeby może zostać po prostu omissa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Piękne rośliny, powiedz mi co robisz że takie piękne masz mimozy. Moje tracą listki. Jakie podłoże i co ile podlewasz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Piękne rośliny, powiedz mi co robisz że takie piękne masz mimozy. Moje tracą listki. Jakie podłoże i co ile podlewasz Dziękuję! Mimozy są w pokoju gdzie suszy się pranie, także mają podwyższoną wilgotność. Podłoże to sam torf. Miałem też w zwykłej ziemi, w innym pokoju ale przędziorki je zjadły. Teraz gdy słońce mocno przygrzewało to codziennie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi