Atronel Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Mam taki problem. Otóż to, przesadzałem mojego dzbanka, i troche mu przesuszyłem podłoże by łatwiej było go przesadzić, ale może to ja przesadziłem z tym, bo mi na samej górze, zaczęły od 4 górnych liści nie licząc młodego zwiniętego, zaczęły te wąsy od dzbanków usychać, a liście na krawędzi od tego ogonka przyżółkły mi. thumbsup.gif, przesadziłem i wszystko było thumbsup.gif, dzbanek sie rozwijał, dobrze... Od przesadzenia minęły jakieś z 4 miesiące, nawet nowe dzbanki mi się już robią, praktycznie wszystkie od tego nowego liścia co był przed przesadzeniem, no ale te 4 liście zaczęły mi żółknąc i wyglądały jak skórka od banana, i tak samo zaczęły czernieć. No nie uciełem ich, bo czekałem aż same uschną do końca i wtedy i tak co dzień dwa sprawdzałem co u niego i dzisiaj rano patrze, liście zeschły do końca, ale patrze że koło tych liści łodyga przyczarniała, i właśnie to mój problem, nie wiem czy to łodyga drewnieje( ale tak od środka?) czy coś nie tak jest .gif Dzbanecznik ma w sumie 1,5 roku. U podnóża wyrosły mu 4 nowe pędy, z czego na jednym tym największym u podnóży tak samo sie zrobiło, tylko że to jeden liść zeschnął się i bardziej zbrązowił tą łodyżkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 To że starsze liście usychają to normalne. W dodatku czasem na długich pędach zdarza się, że fragment łodygi zdrewnieje gdzieś dalej, a nie na samym dole. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Potwierdzam. Temat wyczerpany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atronel Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2014 O! Czyli nic mu nie jest. Jak dobrze Choć to dziwne że tak od środka sie to zrobiło, no ale jak to tylko drewnienie to miło i fajnie Dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi