Skocz do zawartości

Pomoći~!

Atronel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem.

Otóż to, przesadzałem mojego dzbanka, i troche mu przesuszyłem podłoże by łatwiej było go przesadzić, ale może to ja przesadziłem z tym, bo mi na samej górze, zaczęły od 4 górnych liści nie licząc młodego zwiniętego, zaczęły te wąsy od dzbanków usychać, a liście na krawędzi od tego ogonka przyżółkły mi. thumbsup.gif, przesadziłem i wszystko było thumbsup.gif, dzbanek sie rozwijał, dobrze...

Od przesadzenia minęły jakieś z 4 miesiące, nawet nowe dzbanki mi się już robią, praktycznie wszystkie od tego nowego liścia co był przed przesadzeniem, no ale te 4 liście zaczęły mi żółknąc i wyglądały jak skórka od banana, i tak samo zaczęły czernieć. No nie uciełem ich, bo czekałem aż same uschną do końca i wtedy i tak co dzień dwa sprawdzałem co u niego i dzisiaj rano patrze, liście zeschły do końca, ale patrze że koło tych liści łodyga przyczarniała, i właśnie to mój problem, nie wiem czy to łodyga drewnieje( ale tak od środka?) czy coś nie tak jest unsure.gif

Dzbanecznik ma w sumie 1,5 roku. U podnóża wyrosły mu 4 nowe pędy, z czego na jednym tym największym u podnóży tak samo sie zrobiło, tylko że to jeden liść zeschnął się i bardziej zbrązowił tą łodyżkę.

36240335401841397455.jpg

Odnośnik do odpowiedzi