comandos21 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Share Napisano 25 Lipca 2015 (edytowane) Jak się okazało powolnemu wzrostowi były winne ślimaki, po zastosowaniu preparatu Bros po 2tyg widać ogromną różnicę we wzroście, młode ciągle obgryzane kaptury narecszcie rosną w pełni okazale Tak to teraz się prezentuje... Edytowane 25 Lipca 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Kilka dzisiejszych fotek z ogrodu i rosiczek ze szklarni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Kolejny piękny dzień.... I kolejna wizyta na ogrodzie... Mehc zaczął się aklimatyzować... Troszeczkę za późno ale jest ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) zimą całość była nakryta włóknina zimową i delikatnie liśćmi... Jak widać dały radę roślinki A tak to wygląda po zimie już przystrzyżone Tak na marginesie miło jest widzieć powiększający się stożek wzrostu Edytowane 5 Marca 2016 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Jestem ciekawy jak Ci to ładnie zarośnie za jakiś czas Wszystkie kapturnice (ze swojej listy roślin), trzymasz na torfowisku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Iglacy napisał: Jestem ciekawy jak Ci to ładnie zarośnie za jakiś czas Wszystkie kapturnice (ze swojej listy roślin), trzymasz na torfowisku? Pełna adaptacja do war. Zewnętrznych trwa nawet do 5lat, obecnie mają 2 lata, 2zimy za sobą więc powinny już w tym roku wybujać o ile ślimaki mi ich nie bd podjadały Nie trzymam wszystkich tam, gatunki kolekcjonerskie mam u siebie na balkonie Na ogrodzie mam s.leucophylla hybryda, s.flava var artropurpurea, s.flava var ornata, s. Vogel, s. Psittacina, s.purpurea ssp purpurea, s. Purpurea ssp venosa i parę innych z mixu. Planuję zrobić drugie torfowisko z kastry okrągłej ale już takiej fest szerokiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 5 Marca 2016 Share Napisano 5 Marca 2016 Ah te ślimaki ! Nie boisz się mszyc? Mogę liczyć pozniej na jakies foty Twoich oczek w glowie ? W szczególności "Viv Topham" ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Iglacy napisał: Ah te ślimaki ! Nie boisz się mszyc? Mogę liczyć pozniej na jakies foty Twoich oczek w glowie ? W szczególności "Viv Topham" ... Mszyc jeszcze nie miałem w pobliżu torfowiska Oczywiście jak tylko wypuszczą kaptury to wrzucę do tematu z moimi roślinami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 6 Marca 2016 Autor Share Napisano 6 Marca 2016 Iglacy napisał: Mogę liczyć pozniej na jakies foty Twoich oczek w glowie ? W szczególności "Viv Topham" ... Proszę Viv Topham Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 11 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2016 Pora na mały Update Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 Flava widać najbardziej zadowolona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2016 Cephalotus napisał: Flava widać najbardziej zadowolona. Racja, flava była z torfowiska tak więc jest zaadoptowana do zewnętrznych warunków Zaś reszta kapturnic 2 sezon w torfowisku, wcześniej były to okazy z uprawy masowej i "no name" z kauflanda. Jeszcze te wahania temp.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 Dlaczego tam jest firanka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Cephalotus napisał: Dlaczego tam jest firanka? Haha tak się zastanawiałem kto pierwszy o nią zapyta Ostatnio u mnie były kilka dni pod rząd burze gradowe, fotki robiłem po takiej burzy własnie, dlatego jest jeszcze tam ta firanka-robi jako zabezpieczenie przed niszcząca sila gradu. Nie chciałem by juz tak ładnie idące w górę kapturnice ucierpiały Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi