junior Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 http://flytrap.fotosik.pl/ uwielbiam tę roślinkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 też mam parę takich dzieci Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaGacek Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 patrzcie kolejna muchołówka która kwitnie i żyje - coś wcześniejsze teorie walą w łeb junior dobra robota oby tak dalej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CP fan Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 GaGacek napisał: patrzcie kolejna muchołówka która kwitnie i żyje - coś wcześniejsze teorie walą w łeb junior dobra robota oby tak dalej te teorie o usychaniu muchołówki po kwitnięciu to rzeczywiście mity jeśli zapewnia się muchołówce odpowiednie warunki można śmiało pozwolić jej kwitnąć, może to trochę spowolnić jej wzrost, ale roślinie nic się nie stanie :grin: jeśli jednak muchołówka jest źle hodowana, to taki kwiat to zazwyczaj gwóźdź do trumny i stąd pewnie powstało to zalecenie, by obcinać pędy kwiatowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mangusta Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Zgadzam się z Tobą, odnośnie tego mitu. Moja muchołówka miała 10 kwiatków na jednym pędzie, teraz zanosi się na kolejne 10 (pęd ma już z 15 cm), stoi sobie na wschodnim oknie, nie doświetlam jej, a rośnie, az miło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 moje 2 muchołapki rosną świetnie mimo pędów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes_90 Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 no niewiem, moja muchołowka po wycięciu 5 cm pędu, następnie po wycięciu 2 pędu strasznie zmarniała ale ją odratowałem i wypuszcza małe pułapki. p.S moim zdaniem to zalezy jak roslina jest silna, chodzi mi o ukorzenienie itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junior Napisano 13 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2006 może błędem jest właśnie wycinanie kwiatostanu? np. takie hoje bardzo sobie tego nie życzą a ucięcie wiekszego fragmentu łodygi powoduje, że roślina zaczyna gubić liście siakaś forma zemsty na hodowcy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 klątwa jakaś prawdą jest ze kwitnienie osłabia roślinke (przykład kolega i ja te same muchołapki kupione w tym samym czasie itd- moja kwitnie jego nie on ma płapki ponad 3cm ja dopiero teraz sie doczekałem płapki wiekszej niz 2cm on ma kupe liści ja tylko kilka wiecej niz na początku) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KingPiotrek Napisano 14 Czerwca 2006 Share Napisano 14 Czerwca 2006 Ja tam wole nie ryzykować ze swoją muchołówką chociarz ma już 2cm pułapki. Moim zdanie same liście z pułapkami ładnie wyglądają jak ładnie wybarwią. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes_90 Napisano 15 Czerwca 2006 Share Napisano 15 Czerwca 2006 Podzielam zdanie kolegi. Pułapki mam ok 1-2 cm i mi wystarczą ładnie wybarwione pułapki, niz pęd kwiatowy- to tylko moje zdanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi