Skocz do zawartości

Wystawa roślin mięsożernych 19-28 września Łódź

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkich forumowiczów serdecznie zapraszam na kolejną wystawę roślin mięsożernych w łódzkiej palmiarni. Odbędzie się ona w dniach 19-28 września br. Wstęp w cenie biletu, tj. 8 zł bilet normalny, 4 zł ulgowy. Niestety, nie mogę wiele powiedzieć o tym, jak będzie, bo jeszcze nigdy tam nie byłam.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Z tego co zauważyłem czas prezentacji wystawy jest dość długi.

Przypuszczam ze w jeden weekend z podanego terminu zaszczycą nas chłopaki z Carnisany wraz ze swoimi prelekcjami i kiermaszem?

Jeśli tak, to z pewnością będzie to najciekawszy aspekt całej imprezy.

Więc do zobaczenia :good2:

Odnośnik do odpowiedzi

Łódź, Łódź... Na tych wystawie jest taki szał, że od trzech lat się na niej nie pojawiłem nawet. Niejeden hodowca mógłby zrobić lepszą wystawę. Zanim jeszcze zacząłem hodować owadożery było tam fajnie, bo kiermasz roślin był, ale ostatnim razem jak byłem to nic takiego nie było, więc przestałem chodzić.

Raz miała być zrobiona prelekcja na temat owadożerów przez ludzi z palmiarni, a okazało się to seansem dwu krótkich filmików, przy czym nikt nie potrafił włączyć odtwarzacza VHS i musiałem to zrobić za nich. :D

W nazewnictwie roślin zdarzają się błędy, ogólnie marna organizacja.

Odnośnik do odpowiedzi

Tough - jeśli nie byłeś od trzech lat, to nie sądzisz, że coś się mogło przez ten czas zmienić? Jeśli poszedłbyś w zeszłym roku, byłbyś mile zaskoczony - była i prelekcja, był i kiermasz, była i wystawa roślin Carnisany uzupełniająca zasoby palmiarni, można było pogadać, pooglądać i coś nie coś zakupić.

Jeśli w tym roku pod wystawę również podłączy się Carnisana to z pewnością się wybiorę.

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie love Właśnie pytanie co do Carnisany, będą raczej ?

Zielonego pojęcia nie mam, ale na ich stronie (Carnisany) nie znalazłam nic wskazującego na ich obecność na tej wystawie. Możliwe, że jeśli prawdą jest to co pisze Tough (powtarzam, że sama nie mogę wyrokować, bo nie byłam, nie widziałam) to po prostu uznali, że to nie na ich poziom.

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu pisałem do Carnisany kiedy pojawią się w łodzi to mówili coś właśnie o wrześniu... Tylko jedno pytanie jest takie, czy informacja jest aktualna :)

Ooooo bardzo fajnie, wybiorę się :) no i właśnie czy to jest pewne?

Odnośnik do odpowiedzi

Tough - jeśli nie byłeś od trzech lat, to nie sądzisz, że coś się mogło przez ten czas zmienić? Jeśli poszedłbyś w zeszłym roku, byłbyś mile zaskoczony - była i prelekcja, był i kiermasz, była i wystawa roślin Carnisany uzupełniająca zasoby palmiarni, można było pogadać, pooglądać i coś nie coś zakupić.

Jeśli w tym roku pod wystawę również podłączy się Carnisana to z pewnością się wybiorę.

Jestem zaskoczony. Natomiast po tym co wcześniej wystawa oferowała, nie ma nic dziwnego w tym, że ją sobie odpuszczałem. Całą wystawę można było obaczaić szczegółowo w 5, może jak ktoś jest powolny to w 10 minut. W porównaniu co widziałem w relacjach z wystaw z innych miast, to był pikuś. Dodam też, że na prawie dla lata się wyłączyłem ze społeczności hodowców, więc tym bardziej nie miałem powodu iść na wystawę.

Poza tym napisałem, że kiedyś kiedyś wystawy były ciekawsze chociażby przez ówczesne kiermasze, które potem znikły. Być może też się przejdę skoro się tam poprawiło, jeśli tylko znajdę czas.

Edytowane przez Tough
Odnośnik do odpowiedzi

Moi Drodzy,

Najprawdopodobniej z przyjemnością się zjawimy, ale dam jeszcze znać o szczegółach. W tym roku też postaram się stanąć na wysokości zadania odnośnie przeprowadzenia prelekcji starając się nie zanudzić:))

ukłony dla wszystkich!:)

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Moi Drodzy, wrzesień się zbliża nieuchronnie, a zatem coraz bliżej do naszego spotkania z Wami:)

Przyjdziemy do Was 20-21 września, ale będziemy też w Łodzi 6-7-go na Targach o czym w sąsiednim temacie :) Generalnie przybywajcie tak często i gęsto, jak się da, będziemy czekać na Was wraz z zielonym dobytkiem. Będę również informował na bieżąco o szczegółach.

Już teraz zapraszam serdecznie wszystkich na prelekcje. Prawdopodobnie odbędą się dwie w oba wspominane dni. Tematykę i terminy godzinowe jeszcze ustalam:)

A poza tym zapraszam do prywatnego kontaktu z carnisanowym zespołem w razie potrzeb zamówień, pytań konkretnych itp. Serdecznie pozdrawiam!

Odnośnik do odpowiedzi