Alberciarz Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Kolejne konkrety, tematy prelekcji : "Przegląd świata roślin mięsożernych" - w sobotę "Drapieżne rośliny w amatorskich uprawach" - w niedzielę. Na takich wystawach musimy się ograniczyć do ogółu, w jeden dzień teoretyka, w drugi praktyka. Ale zawsze po wystawie można jeszcze pytać rozlegle o szczegóły do momentu wyczerpania wiedzy prelegenta Godziny podam:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 (edytowane) Oficjalny plakat wystawy:) Od razu uprzedzam, że nie jest naszego autorstwa;)) Wszystkie szczegóły na plakacie. Kiermasz CarniSany odbędzie się w godzinach trwania wystawy w dniach 20-21 września. Poza tym okresem rośliny naszej produkcji będzie można nabyć w Salonie Orchidei (ceny niezależne od naszych). Edytowane 4 Września 2014 przez Alberciarz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Czyli po rośliny od Was najlepiej wpaść 20 lub 21:)? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Si, zapraszamy! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Długo zapraszać nie musicie. Osobiście z pół roku czekam na Waszą wystawę w Łodzi Wszystkie prezentowane gatunki roślin na stronie, będzie można zakupić na targach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Z pewnością wszystkie nie, ale większość Można do jutra do 16.00 złożyć zamówienie, wówczas przywieziemy komplet tego, co potrzeba:) Gorący news z ostatniej chwili - nawiązaliśmy miłą współpracę z forumowiczem Radkiem, znanym szerzej jako fly guy, dzięki czemu na wystawie będzie można zobaczyć poza naszymi roślinami również rośliny z kolekcji Radka, w tym: D regia, N. argentii, N rajah, N. jamban, N. ephippiata, N. lowii, H. folliculata, H. chimantensis, Niemniej jednak dodatkowa wystawa (roślin naszych i Radka) będzie miała miejsce tylko w najbliższy weekend. Na kiermaszu będzie miło i sympatycznie cenowo jak zawsze:) Załączam tylko trzy foty która dziś cyknąłem w szklarni - dorosłe i piękne D. oblanceolata po 15 zł, kępki D. aliciae i S. Mitchelliana po dychu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Tylko zostawcie coś na Zoobotanicę . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NepenthesPL Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 A będą jakieś tłustosze ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Kuba będą na pewno Ja sporo tłuściochów zamówiłam, chłopaki mają mnóstwo fajnych nowości, więc myślę, że będzie w czym wybierac Przyjeżdżaj na wykład też Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NepenthesPL Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Z chęcią wpadnę w sobotę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Ja niestety dopiero w niedzielę, bo w sobotę muszę zapracowac na te tłuścioszki Także bardzo proszę wszystkich nie wynieśc, tylko zostawic kilka fajnych na niedzielę Super wiadomośc z roślinami fly guy'a Bardzo chętnie popodziwiam tak fajne dzbanki "na żywo". p.s. Przepraszam za brak "c" z kreseczką, klawiatura w pracy niedomaga... Edytowane 19 Września 2014 przez Kropka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Super wiadomością jest że będą rośliny fly gay, to swego rodzaju mój dzbankowy guru, a jego rosliny nie dościngnionym wzorem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 "gay" niekoniecznie, to wyrażenie idiomatyczne ma zupełnie inne znaczenie Tak, dzbanki ( i nie tylko) już przygotowane, oczywiście nie ma szans wziąć 2-3metrowych pnączy, bo mogłyby całe na wystawę nie dojechać. Po drugie, końcówka lata to nie niezbyt dobry okres na prezentację dzbaneczników wysokogórskich, ale będzie kilka ciekawych okazów gatunków, których dawno na polskich wystawach nie widziałem (choć może za mało jeżdżę Albert zresztą już zdradził co nieco. Jeśli chodzi o spotkanie, to osobiście powinienem być w sobotę tak od 14.00 oraz przez całą niedzielę. Do zobaczenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NepenthesPL Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Spokojnie Kropka ja szukam tylko 1 tłustosza do kolekcji może dwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 fly guy napisał: "gay" niekoniecznie, to wyrażenie idiomatyczne ma zupełnie inne znaczenie Tak, dzbanki ( i nie tylko) już przygotowane, oczywiście nie ma szans wziąć 2-3metrowych pnączy, bo mogłyby całe na wystawę nie dojechać. Po drugie, końcówka lata to nie niezbyt dobry okres na prezentację dzbaneczników wysokogórskich, ale będzie kilka ciekawych okazów gatunków, których dawno na polskich wystawach nie widziałem (choć może za mało jeżdżę Albert zresztą już zdradził co nieco. Jeśli chodzi o spotkanie, to osobiście powinienem być w sobotę tak od 14.00 oraz przez całą niedzielę. Do zobaczenia Nie da rady w sobótkę wcześniej? podbiję pod stragan:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi