mrDIIL Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Hehehe.. Toż to hamata! We własnej osobie, toż to kamień milowy, wiśnia na torcie, łyk wody dla spragnionego na pustyni, toż to anielskie chorale dla ucha, tęcza dla oka, miód przelewający się w złote naczynie, balsam na spękane usta, źródlana woda wsiąkająca w piasek. To jak uścisk dłoni samego Michaela Jacksona, jak wygranie pucharu świata, jak wszechwiedza, hamata jak panaceum na wszystkie choroby, jak piękny wiersz, muza, natchnienie, miłość, złoto, diamenty. Hamata - to jak znaleziony po latach ostatni puzzel układanki, którą trzymamy w szafie. To Mekka wszystkich hodowców dzbaneczników. Cudna, wspaniała, piękna, wyjątkowa, nadzwyczajna, rewelacyjna.... ahh <3 Hamata.. pragnę Cię Tradycyjnie wyśmienita, swym wyglądem serce chwyta, to: Nepenthes Hamata! xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Albercie, prelekcja dzisiejsza bardzo ciekawa Byłem kilka roślin dostałem, kilku już brakło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 A pochwali ktoś się zdjęciami? :> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Ja właśnie skończyłam sadzenie tłustoszy... Jestem wykończona, ale baaardzo zadowolona Wzbogaciłam też zasoby dzbanecznikowe Tak w skrócie: atmosfera rewelacyjna, zwiedzających sporo, przy kiermaszu istny kocioł (chyba każdy wyszedł z palmiarni z roślinką ), fantastyczne dzbanki fly guy'a (można podziwiać rośliny na zdjęciach, ale "na żywo" to zupełnie inna bajka). Oj warto było Zdjęcia oczywiście będą, dziś mam siłę tylko na kilka.. Wspomniane cuda fly guy'a: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Różności: c.d.n. Edytowane 21 Września 2014 przez Kropka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Kropko tłuściochy pokaż !!! Zazdroszczę po raz drugi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Tłuściochy w większości maluszki (z wyjątkiem P. gigantea x moctezumae) i wymęczyłam je nieco przesadzaniem. Jak rozprostują listki to na pewno się pochwalę Przy okazji zrobiłam doniczkową mini kompozycję z tłustoszy, które mi się ostały po przesadzaniu. Nowe dzbanki też na pewno doczekają się uwiecznienia Całkiem zapomniałam, że wyniosłam też z palmiarni parę rosiczek m.in. D. cuneifolia Edytowane 21 Września 2014 przez Kropka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Jeszcze jedno fly guy'owe cudeńko: Inne dzbanki: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Kwiaty w palmiarni, które wpadły nam w oko: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Miłego oglądania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Oto kilka fotek z wystawy ode mnie: Prelegent Połowa ekipy Carnisany z forumowiczem heliamfan Ekspozycja: Część handlowa: Osobiście nie mnie oceniać czy wystawa była udana czy nie, skoro użyczyłem na nią swoje rośliny (stąd też brak ich zdjęć w moim poście). Natomiast było bardzo sympatycznie, były chwile, kiedy to forumowicze prowadzili część handlową, gdy wystawca udzielał się dla mediów Z pewnością każdy obecny na wystawie forumowicz poszerzył swoją wiedzę odnośnie uprawy. Sam dowiedziałem się o kilku ciekawych trikach uprawowych. No i nawet była część integracyjna w wersji mini i w bardzo wąskim gronie, a siatkarze, mimo naszego zmęczenia, pomagali utrzymać dobry nastrój Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Dzięki za ładne zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi