Snello Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Witam Gdzieś czytałem że reakcja muchołówki na małe przejedzenie może być taka że tworzy nowe odrosty. No i ja jestem w takiej sytuacji że moja muchołówka Red Sawtooth troszkę tego zjadła już od jakiegoś czasu łapie muchy, nie wszystkie pułapki są zamknięte od kilku mieś taki stan się utrzymuje że co wyrosną nowe pułapki i to co raz większe część z nich łapie muchy i jakieś pojedyncze są wolne. W obecnej chwili nie bardzo tworzy nowe liście ale w zamian na potęgę tworzy nowe odrosty na około. Czy to może być rzeczywiście reakcja na dużą ilość złapanych owadów ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Może tak być, albo jak próbowała kwitnąć i obciąłeś jej pęd, to tak zdecydowanie będzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 'Red Sawtooth' to synonim 'Bohemian Garnet'. Żadna odmiana nie tworzy odrostów tak chętnie, jak właśnie ta i właśnie przynależność do tego kultywaru jest powodem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snello Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Tak obcinałem pęd ale to już dawno. Już pod koniec zimy miałem mały odrost ale od jakiegoś miesiąca wszędzie na około wychodzą odrosty. Choć te 2 sprawy mogły się skumulować i dać taki piorunujący efekt ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snello Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Dzięki wielkie za odpowiedź chłopaki ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi