Quettlu Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Witam. Czym najlepiej było by doświetlać te rośliny: Sarracenia leucophylla hybride i Sarracenia flava var. ornata Kilkunastu centymetrowa świetlówka to chyba kiepski pomysł na dwie rośliny... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Witam. Czym najlepiej było by doświetlać te rośliny: Sarracenia leucophylla hybride i Sarracenia flava var. ornata Kilkunastu centymetrowa świetlówka to chyba kiepski pomysł na dwie rośliny... Rozumiem, że nie możesz im zapewnić światła słonecznego tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quettlu Napisano 6 Lipca 2014 Autor Share Napisano 6 Lipca 2014 Do dyspozycji parapet wschodni ( do południa mogą być wystawiane bezpośrednio na słońce - balkon od wschodu ) ale od godz 12 zero słońca... Blok tak stoi że na południe nawet nie mam żadnego okna... Więc zostaje mi doświetlanie.. tylko czym..? Będę miał jedną max dwie kapturnice. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 (edytowane) To ja się podepnę otóż prezentuję żaróweczkę energooszczędną firmy ESA 20W 6500K Żarówka na początku świeci błękitnym światłem po chwili nabiera mocy i daje mocne światło zimne o lekkiej barwie błękitu. Polecam pięknie współpracuje z roślinkami. Parę fotek: Na pierwszej fotce jest wkręcona w górną oprawę ESA 20W 6500K / dolna to żaróweczka 40W zwykła z odbłyśnikiem Philips. A tak sprawuje się w terra zimowym z reanimowanymi roślinami: Tu troszkę w lepszej rozdzielczości, foty zrobione tuż po wł. oświetlenia więc pełnej mocy nie ma na tych fotach: Edytowane 3 Września 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi