Freedy Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Mam pewien problem otóż nie było mnie na weekend w domu i mimo próśb rodzinka zapomniała podlać wczoraj moją rotundifolie tzn nie miała wody przez jakieś 4-5h i wygląda źle ... Posiadała ona jednak pęd kwiatowy i teraz mam pytanie czy na takim stopniu rozwoju pędu będzie coś jeszcze z nasionek ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Tak bd moim zdaniem byś zobaczył jak moje wyglądały po transporcie i wszystkie listki uschły został tylko stożek wzrostu .... a teraz wygląda tak: Jak dla mnie to powinieneś odsłonić bardziej stożek wzrostu, dać mu słonka Tyle, ze ja w samiuśkim torfie je trzymałem A tak wyglądają rosiczki, które miały tylko 2 listki w "normalnym" stanie Edytowane 7 Lipca 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freedy Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 To pomoże ktoś co mam z nią zrobić ? uciąć pęd kwiatowy i przy pomocy metod opisanych w temacie "zbieranie nasion" mam zebrać nasionka ? Czy jest jeszcze szansa dla tej rośliny ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Ja bym uciął pęd bo ją na pewno osłabia. Edytowane 7 Lipca 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Za dużo z niej nie zostało, więc nawet nie ma co osłabiać ten pęd Moim zdaniem utnij, wrzuć w kubeczek tak jak jest opisane w temacie o nasionach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freedy Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) A nie jest jeszcze za młody? Piszą wszędzie że ma zakwitnąć ostatni kwiatek a ten nie zdążył. Edytowane 9 Lipca 2014 przez Cephalotus Proszę nie pomijać wielkiej litery na początku zdania i znaków je kończących. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Nie miała wody przez 4-5h. No przestań. Zostaw ją w spokoju i dopilnuj żeby to się więcej nie powtórzyło. Powinna sobie poradzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi