Skocz do zawartości

Miejsca warte odwiedzenia (naturalnie występujące owadożery)

olka220

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam prośbę czy możecie polecić jakieś fajne miejsca w których naturalnie rosną rośliny owadożerne , wyjeżdżam na wakacje więc może uda mi się coś obejrzeć ;-))

będę w Unieściu , Mielnie może coś w tych okolicach a jak nie to mazowieckie , będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi .

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy troche poszukać...

No bez przesady, jest cały dział z takimi tematami.

oooo i dzięki takim sympatycznym użytkownikom to forum umiera śmiercią naturalną !!!! Jeśli nie masz ochoty odpowiadać to tego nie rób, nikt Cię do tego nie zmusza !!!!!

tematów jest całe mnóstwo ja zapytałam konkretnie gdzie najłatwiej znaleźć i gdzie warto pojechać mam 2 dzieci i taka wycieczka nie jest łatwa więc nie chciałabym się nałazić przez ładnych parę godzin a po tym nic nie zobaczyć (w sensie że tego po co pojadę ) szkoda mi na to czasu i sił !!

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat Torfowisko Mieleńskie nie pasuję do tego tematu (woj. kujawsko-pomorskie - 52°52?N 19°23?E), mimo że jego nazwa kojarzy się z miejscowością do której wybiera się autorka tematu - Mielno :)

Edytowane przez Crespo69
Odnośnik do odpowiedzi

oooo i dzięki takim sympatycznym użytkownikom to forum umiera śmiercią naturalną !!!! Jeśli nie masz ochoty odpowiadać to tego nie rób, nikt Cię do tego nie zmusza !!!!!

tematów jest całe mnóstwo ja zapytałam konkretnie gdzie najłatwiej znaleźć i gdzie warto pojechać mam 2 dzieci i taka wycieczka nie jest łatwa więc nie chciałabym się nałazić przez ładnych parę godzin a po tym nic nie zobaczyć (w sensie że tego po co pojadę ) szkoda mi na to czasu i sił !!

Nie wiem czemu uważasz, że to forum "umiera śmiercią naturalna", no ale dobra. Tematów jest dość sporo, jednak każdy jest opisany (lokalizacja, często województwo, lub najbliższa miejscowość), więc wystarczy przejrzeć 3 strony z tematami i już zostaje Ci kilka, które odpowiadają Twoim wymaganiom. Dalej czytamy post, na napisanie którego, autor poświęcił chwilę. Zawsze opisywane są tam ścieżki/szlaki, które musimy pokonać, aby ujrzeć rośliny, a także czas, jaki musimy poświęcić. Dodatkowo mamy zdjęcia, a także podaną orientacyjnie ilość roślin, więc możemy wybrać najbogatsze stanowisko, żeby zobaczyć jak najwięcej.

Biorąc pod uwagę, że nawet jeśli ktoś poda Ci "gotowca", poszukasz o tym miejscu w internecie, poczytasz itd., przeszukanie odpowiedniego działu samemu zajmie Ci mniej czasu.

Na przyszłość proszę stosować jeden wykrzyknik, oraz używać wielkich liter na początku zdania.

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat Torfowisko Mieleńskie nie pasuję do tego tematu (woj. kujawsko-pomorskie - 52°52?N 19°23?E), mimo że jego nazwa kojarzy się z miejscowością do której wybiera się autorka tematu - Mielno :)

Wiesz, pisałem, "na szybko", bez zastanowienia. Wujek Google nie zwalnia od myślenia.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mln81
Witam

mam prośbę czy możecie polecić jakieś fajne miejsca w których naturalnie rosną rośliny owadożerne , wyjeżdżam na wakacje więc może uda mi się coś obejrzeć ;-))

będę w Unieściu , Mielnie może coś w tych okolicach a jak nie to mazowieckie , będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi .

Łeba - wydmy - w zeszłym roku tuż przy szlaku rosły dorodne rodzime rosiczki rolleyes

Odnośnik do odpowiedzi