kamil.sagan Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Pierwsze siewki z In Vitro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Kamil, podzieliłbyś się ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 jeszcze długa droga przed nimi zanim będą mogły pójść dalej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Sawtooth Sawtooth red traps Siewki rosiczek Kiełkujące muchołówki Drosera regia Korrigans Wiki purple i belzebub - jeszcze maluszki Firemouth Rosiczki w mchu: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Kosmos Nasiona to tam pewnie garściami sypał co? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 no prawie garściami, musiałem zmieścić jak największą ilość na jak najmniejszej powierzchni bo mi miejsca w zimie na parapetach zabraknie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Ostatni tydzień spędziłem na szykoaniu miejsca i przeglądzie roślinek przed zimowaniem. Trochę się zeszło ale dałem radę Podczas rekonesansu znalazłem ciekawą siewkę, zobaczymy co z niej wyrośnie Jedna z muchołówek już od 2 miesięcy wypuszcza mi zmutowane pułapki Korean Melody Shark Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Jaki cudowny Korean Melody Shark *.*! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 Też mi się bardzo podoba. Jak go kupiłem w te wakacje to był malutki i tak szybko urósł A tu mój pierwszy albinos z nasionek, zobaczymy czy przetrwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Przetrwa przetrwa i będzie mój Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Roślina jest biała, bo pewnie ma mało światło ( a jak nie to ciekawa mutacja ) i wytwarza leukoplasty zamiast chloroplastów/chromoplastów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Jeśli się nie mylę, to jest D. M. Blanche Hermine. Ubarwienie jest niesamowite bo właśnie białe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Blanche Hermine to kultywar wyhodowany we francji. Ta biała pochodzi z nasion. Światła akurat jest dużo bo 16 godzin dziennie pod lampami do roślin. Inne są całe zielone lub nawet czerwone Edytowane 16 Października 2015 przez kamil.sagan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 Trzymasz to w pożywce? czy jakiś inny sposób ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 16 Października 2015 Share Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Ponoć takie albinotyczne formy to dosyć częste zjawisko w kulturach in vitro. Wg mnie ta biała forma nie przetrwa po wyjęciu jej z pożywki bo ma upośledzoną produkcję chloroplastów. Ewentualnie będzie rosła baaardzo słabo. Mimo wszystko fajnie jakby Ci się udało ją utrzymać przy życiu w warunkach "doniczkowych". Jakiej pożywki używasz? Kiedyś się bawiłem z wkładaniem nasion rosiczek do in vitro i 1/3 MS dawała radę. W in vitro rosiczki rosły zdecydowanie szybciej niż te wysiane do torfu. Tylko sterylizacja nasion była trudna z powodu ich małych rozmiarów. Jak długo trzymasz muchołówki w pożywce przed wysadzeniem do torfu? Edytowane 16 Października 2015 przez MarcinS Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi