Redgreen Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Nie dobijaj mnie Na pocieszenie prawdą jest że Twoje które długo prawidłowo zimują będą dużo lepiej prezentowały się w sezonie. Faktem jest że ciepło zrobiło się zbyt szybko co widać na mucholach zimowanych wewnątrz. Niektóre poszły zbyt drastycznie w górę do słońca i wyglądały jak przerośnięta rzeżucha Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2015 Update Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 12 Maja 2015 Autor Share Napisano 12 Maja 2015 Nowy nabytek Dionaea 'Werewolf' Deformacje pułapek (pierwsza u sawtooth) Ciekawy osobnik z moich siewek, drugi rok wytwarza takie ładne "zęby". Wybaczcie za jakość, muszę sobie obiektyw makro do telefonu kupić bo na profesjonalny aparat nie mogę sobie pozwolić . Miłego oglądania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 12 Maja 2015 Share Napisano 12 Maja 2015 Świetny ten ostatni - jest już kultywar z takimi ząbkami? Jeśli nie, to proponuję w końcu zawalczyć o polską nazwę kultywaru (skoro mamy niemieckie, koreańskie czy francuskie to czemu nie polskie?): DM "Polerka" )) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 12 Maja 2015 Share Napisano 12 Maja 2015 Tego typu klony są dostępne, jednak o ile wiem nie posiadają jeszcze konkretnych nazw, jedynie numery. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 12 Maja 2015 Autor Share Napisano 12 Maja 2015 Tego typu klony są dostępne, jednak o ile wiem nie posiadają jeszcze konkretnych nazw, jedynie numery. Dokładnie bo raczej łatwo go wytworzyć krzyżując Dentate traps z sawtootch. Bardzo ładna roślinka ale za mało charakterystyczna żeby walczyć o nazwanie jej kultywarem. Tak samo mam taką typu fushed trap zieloną, która rośnie pionowo i bardzo silnie ale to chyba za mało żeby robić z tego nowy kultywar. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 15 Maja 2015 Autor Share Napisano 15 Maja 2015 Kolejny ciekawy egzemplarz z mikro zębami z siewu: Dwa lata temu zrobiłem sadzonki liściowe z sawtooth red trap i do dzisiaj jedna z cebulek nie chce przestać się dzielić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 19 Maja 2015 Autor Share Napisano 19 Maja 2015 Dionaea Crested petioles Zdobycze z wystawy w ogrodzie botanicznym UW: microdecnt, harmony, korrigans, triton, czerwony klon opisany numerkami, fondue Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 24 Maja 2015 Autor Share Napisano 24 Maja 2015 (edytowane) Roślinki wreszcie nabierają tępa wzrostu i łapią kolorki Sadzonki z siewu Sawtooth Louchapates Ring nareszcie się wybarwia Pojawiła się u mnie deformacja z podwójną pułapką Miłego oglądania Edytowane 24 Maja 2015 przez kamil.sagan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 Kwiatki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Starasz się je zapylać? Może jakieś ciekawe krzyżówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Co roku zapylam Tylko te to akurat regular wiec nie przykuwam do nich uwagi. Za kilka dni kultywary będą mi rozkwitały więc je będę krzyżował Starasz się je zapylać? Może jakieś ciekawe krzyżówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) To skoro nie zapylasz regularów to nie lepiej, dla nich, obciąć te pędy? Szkoda je tak męczyć Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Scavell Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 To skoro nie zapylasz regularów to nie lepiej, dla nich, obciąć te pędy? Szkoda je tak męczyć Jeśli muchołówka ma dobre warunki to nawet nie odczuje tego A widać, że jest im tam bardzo dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Dokładnie Ja nigdy nie obcinam, stoją w szklarni, co roku przesadzam w świeży torf i dają radę bez problemu. Kiedyś jak obcinałem to często się zdarzało tak ze znowu wypuszczały nowe albo w połowie wakacji kwitły drugi raz. Więc zostawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi