kamil.sagan Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2015 Podwójna pułapka z poprzednich postów już się otworzyła: Na dowód że nasionek muchołówki nie trzeba stratyfikować przed wysiewem. Te nasionka pochodzą z kwitnących wczesną wiosną na parapecie muchołówek, wysiałem je 2 tygodnie temu i już zaczynają kiełkować: Kolejny mutant z podwójną pułapką: Cross teeth: Louchapates: Perfect teeth: Typ pygmy - bardzo ładne ma kolory, intensywna zieleń i super wybarwiona pułapka w środku: Miłego oglądania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 Na dowód że nasionek muchołówki nie trzeba stratyfikować przed wysiewem. Te nasionka pochodzą z kwitnących wczesną wiosną na parapecie muchołówek, wysiałem je 2 tygodnie temu i już zaczynają kiełkować Jasna sprawa, nie ma żadnych przesłanek dla stratyfikacji świeżych nasion. W ojczyźnie spadają na glebę i od razu się biorą za kiełkowanie. W odróżnieniu od nasion kapturnic, których zalążnie pękają jesienią. Stratyfikować należy stare, żeby zmobilizować je do kiełkowania po rzekomej zimie (w naturze bywa, że po zimie wykiełkują te, które wcześniej nie miały warunków, wilgotnościowych na przykład). Typ pygmy - bardzo ładne ma kolory, intensywna zieleń i super wybarwiona pułapka w środku: Wygląda tak, jakby był już lipiec. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Witam, Wstawiam nowe zdjęcia z dzisiaj, zapraszam do oglądania i komentowania Perfect teeth złapał trochę kolorku przez ten słoneczny tydzień: Crestet petioles - w słońcu ładnie widać jego grzebienie: Mój ulubiony czerwony klon: Clayton's Red Sunset SL010 - zakwitła, udało się zapylić i już rosną w torebkach nasionka cdn... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Funnel Trap / Trichterfalle: Zielona muchołówka z siewu, mam ją już od kilku lat: Harmony: Małe Triton'y: Wacky Trap: cdn... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Werewolf: Mój klon z siewu KS Fused - zaczynają mu się już zrastać zęby, no i jeden ma też podwójną pułapkę Drosera intermedia: Edytowane 11 Czerwca 2015 przez kamil.sagan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 Muchołówki w rozkwicie: Gąszcz binaty: Mała Binata multifida extrema Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 Najnowsza w pełni dorosła pułapka Louchapates - moja ulubiona muchołówka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 Ładnie wybarwiony regular: Short teeth zaczyna wypuszczać letnie pułapki: Schuppenstiel I: Cropped Tooth/Blotchy: Harmony, jak dla mnie perfekcyjne pułapki: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 No typowy ładnie się wybarwił z tego co widzę nawet liście dopiero co wychodzące z gleby są całe czerwone. Niech Schuppenstiel trochę podrośnie to będzie dopiero wyglądał. Brzydkie to a ładne zarazem ^^. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 15 Lipca 2015 Autor Share Napisano 15 Lipca 2015 Dawno nic nie dodawałem Poniżej kilka fotek muchołówek z siewu: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 15 Lipca 2015 Autor Share Napisano 15 Lipca 2015 No i kilka fotek kultywarów Microdent Spotty - wczoraj posadzona po długiej podróży więc musi dojść do siebie Blanche Hermine - już się zaaklimatyzowała, mam nadzieje że szybko urośnie i będzie śnieżnobiała 013 Carnivora - klon przypominający harmony Perfect teeth - dorosły okaz Wacky Trap - w tym roku rośnie wyjątkowo dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Świetne rośliny Wacky trap ma chyba problem z łapaniem zdobyczy nie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 16 Lipca 2015 Autor Share Napisano 16 Lipca 2015 Świetne rośliny Wacky trap ma chyba problem z łapaniem zdobyczy nie? No raczej nigdy nic nie złapie bo czas zamykania pułapki tego kultywaru to ok 6 minut więc słaby z niej morderca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Kilka nowych fotek Stół zalewowy: Siewki i sadzonki: Jedna z wielu siewek z poprzednich lat, może nic szczególnego ale pięknie się wybarwia Short teeth i jego zróżnicowane pułapki w lecie: Dentate traps x short teeth KS Fused: Dorosła Louchapates: C120226 Fondue Funell trap Korrigans Korean Melody Shark I moje najcenniejsze maleństwo Blanche Hermine Pozdrawiam oglądających Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus383 Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Świetny stolik Gdzie można taki nabyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi