Skocz do zawartości

KS muchołówki

Rekomendowane odpowiedzi

Świetny stolik :) Gdzie można taki nabyć? :P:)

Sam zrobiłem :)

Do starego stołu przykręciłem deski aby zwiększyć jego powierzchnię. Na to położyłem takie plastikowe białe płyty żeby powierzchnia była równa (jakiś znajomy taty który ma firmę zajmującą się bilbordami z rozbiórki za grosze mu sprzedał). Na tym zrobiłem ramkę drewnianą z łat dachowych (ok 5cm wys) i wyłożyłem folią tunelową 4-letnią :).

Bardzo dobrze się sprawdza i ułatwia podlewanie.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Blanche Hermine robi się biała? Tak na zdjęciu ciężko dojrzeć.

Tak jest prawie całkowicie biała. Oczywiście zawsze będzie lekko żółtawa lub zielonkawa bo musi mieć jakiś barwnik żeby żyć :) Trudno zrobić dobre zdjęcie żeby wyglądała tak jak na żywo, tym bardziej przy silnym słońcu.

Odnośnik do odpowiedzi

Sam zrobiłem :)

Do starego stołu przykręciłem deski aby zwiększyć jego powierzchnię. Na to położyłem takie plastikowe białe płyty żeby powierzchnia była równa (jakiś znajomy taty który ma firmę zajmującą się bilbordami z rozbiórki za grosze mu sprzedał). Na tym zrobiłem ramkę drewnianą z łat dachowych (ok 5cm wys) i wyłożyłem folią tunelową 4-letnią :).

Bardzo dobrze się sprawdza i ułatwia podlewanie.

Mi bardziej chodziło o to co jest na nim :P Piękne rośliny :) I bardzo gęsto :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Takie plotki o spotty chodzą ale ma ją wielu hodowców i jakoś u wszystkich są takie kropkowane. Nniektóre pułapki nie mają tak wyrazistej cechy, nieraz mogą wyrosnąć całe zielone ale to chyba kwestia tego jak się rozłożą barwniki. Jedną mam pod lampą i tak ładnie się nie wybarwia więc to tez kwestia swiatła.

Co do "obserwacja" to tak sobie zaznaczam rośliny z siewu, które mi się podobają żeby zobaczyć jak w przyszłym roku będą wyglądały i żeby zadbać o nie szczegulnie podczas zimowania :)

Odnośnik do odpowiedzi

comandos21 -> opis budowy stołu we wcześniejszych postach jest :) Nie chcę jeszcze raz spamować :)

Trochę ich jest ale za rok zamieżam mieć co najmniej trzy razy więcej :D

Te maleństwa czekają na wysianie:

post-3390-1440771979_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi