Skocz do zawartości

KS muchołówki

Rekomendowane odpowiedzi

Narazie są na pożywce 50%ms. Jeszcze nie przenosiłem na torf bo dopiero od niedawna bawie się w invitro więc wszystko przede mną :)

No właśnie w invitro często się zdażają. Ja mam razem ze 4 szuki takie bo przy normalnym wysiewaniu giną od razu po kiełkowaniu już nawet od samego słońca bo promieniowanie uv je zabija. Zobaczymy, będę albinosy jak naj dłużej trzymał na invitro żeby były jak największe i dopiero wtedy spróbuję je przenieść do torfu.

Na pożywce rosną sporo szybciej. Te w invitro są 2 razy większe niż te które w tym samym czasie wysiałem na torf.

Mam też jedną siewkę która ma zielone liście a pułapki białe tylko też nie wiadomo czy ta cecha się utrzyma. W każdym razie mam trochę zabawy przy tym :D

Edytowane przez kamil.sagan
Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 109
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...

Korean melody shark rośnie bardzo szybko. Miałem malutką sadzonkę w wakacje a już tak urósł że podzieliłem go na 3 roślinki :)

Nasionka od Ciebie bardzo dobrze poschodziły i rosną jak na drożdżach :D

Drosera graminifolia:

2015-11-25_16_44_22.jpg

Drosera capensis:

2015-11-25_16_44_34.jpg

Drosera binata small red form

normal_2015-11-25_16_44_50.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Pinguicula lusitanica - siewka zwariowała :)

normal_2015-12-02_20_15_04.jpg

Proszę o podpowiedź jaka to rosiczka bo w ich temacie jestem mało zaawansowany a to przybyło w mchu z muchołówką z Francji

normal_2015-12-12_13_09_07.jpg

Drosera hilaris

normal_2015-12-12_13_12_11.jpg

Muchołówki z nasion - nadeszła chwila przeniesienia do torfu:

normal_2015-11-24_21_43_44.jpg

2015-12-11_16_15_51.jpg

2015-12-11_16_18_20.jpg

007 carnivoria

normal_2015-12-12_13_16_55-1.jpg

Blanche hermine

2015-12-10_21_45_54-1.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie rosiczka, to zwykła spatulata. Aż żałuję skończenia z muchołówkami, gdy widzę takie piękności jak blanche. :(

Tak myślałem że spatulata. Co do Blanche Hermine to jest niesamowita ale nie wiedziałem że jest aż taka rzadka. Kupiłem ją przy okazji innych zakupów bo mnie sprzedawca namawiał a teraz już mam kilku chętnych na jej zakup i chyba pójdzie do nowego właściciela :)

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem że spatulata. Co do Blanche Hermine to jest niesamowita ale nie wiedziałem że jest aż taka rzadka. Kupiłem ją przy okazji innych zakupów bo mnie sprzedawca namawiał a teraz już mam kilku chętnych na jej zakup i chyba pójdzie do nowego właściciela :)

A tak z ciekawości, po ile takie Blanche Hermine stoją ?

Odnośnik do odpowiedzi