kamil.sagan Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 (edytowane) Narazie są na pożywce 50%ms. Jeszcze nie przenosiłem na torf bo dopiero od niedawna bawie się w invitro więc wszystko przede mną No właśnie w invitro często się zdażają. Ja mam razem ze 4 szuki takie bo przy normalnym wysiewaniu giną od razu po kiełkowaniu już nawet od samego słońca bo promieniowanie uv je zabija. Zobaczymy, będę albinosy jak naj dłużej trzymał na invitro żeby były jak największe i dopiero wtedy spróbuję je przenieść do torfu. Na pożywce rosną sporo szybciej. Te w invitro są 2 razy większe niż te które w tym samym czasie wysiałem na torf. Mam też jedną siewkę która ma zielone liście a pułapki białe tylko też nie wiadomo czy ta cecha się utrzyma. W każdym razie mam trochę zabawy przy tym Edytowane 16 Października 2015 przez kamil.sagan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 6 Listopada 2015 Autor Share Napisano 6 Listopada 2015 Za oknem zimno a Muchołówki opalają się pod lampami Louchapates zaszalała z potomstwem Nowe pokolenie Rosiczek: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 No teraz to już jakoś wygląda stojak skończony? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 7 Listopada 2015 Autor Share Napisano 7 Listopada 2015 Konstrukcja bez zmian, dalej prowizorka tylko już na mniejszej powierzchni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 Konstrukcja bez zmian, dalej prowizorka tylko już na mniejszej powierzchni. Obijasz się. I tutaj sprawdza się powiedzonko, że prowizorki są najtrwalsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 24 Listopada 2015 Autor Share Napisano 24 Listopada 2015 Drosera binata multifida extrema Dionaea Korean Melody Shark Siewki muchołówki zamieniły się w rzeżuchę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 Ubóstwiam Twojego Korean Melody Sharka! Oby mój kiedyś osiągnął taki rozmiar Cieszę się, że P. lusitanica wzeszła, pamiętaj o dokarmianiu maleństw! ^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 25 Listopada 2015 Autor Share Napisano 25 Listopada 2015 Korean melody shark rośnie bardzo szybko. Miałem malutką sadzonkę w wakacje a już tak urósł że podzieliłem go na 3 roślinki Nasionka od Ciebie bardzo dobrze poschodziły i rosną jak na drożdżach Drosera graminifolia: Drosera capensis: Drosera binata small red form Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 25 Listopada 2015 Share Napisano 25 Listopada 2015 To dobrze, trochę się obawiałem tej binaty, ale widzę, ze nie jest źle. Wstawiaj raz na jakiś czas ich fotki, z chęcią popatrze jak u Ciebie rosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2015 Pinguicula lusitanica - siewka zwariowała Proszę o podpowiedź jaka to rosiczka bo w ich temacie jestem mało zaawansowany a to przybyło w mchu z muchołówką z Francji Drosera hilaris Muchołówki z nasion - nadeszła chwila przeniesienia do torfu: 007 carnivoria Blanche hermine Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Jak dla mnie rosiczka, to zwykła spatulata. Aż żałuję skończenia z muchołówkami, gdy widzę takie piękności jak blanche. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2015 Jak dla mnie rosiczka, to zwykła spatulata. Aż żałuję skończenia z muchołówkami, gdy widzę takie piękności jak blanche. Tak myślałem że spatulata. Co do Blanche Hermine to jest niesamowita ale nie wiedziałem że jest aż taka rzadka. Kupiłem ją przy okazji innych zakupów bo mnie sprzedawca namawiał a teraz już mam kilku chętnych na jej zakup i chyba pójdzie do nowego właściciela Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Tak myślałem że spatulata. Co do Blanche Hermine to jest niesamowita ale nie wiedziałem że jest aż taka rzadka. Kupiłem ją przy okazji innych zakupów bo mnie sprzedawca namawiał a teraz już mam kilku chętnych na jej zakup i chyba pójdzie do nowego właściciela A tak z ciekawości, po ile takie Blanche Hermine stoją ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2015 A tak z ciekawości, po ile takie Blanche Hermine stoją ? Taka duża jak moja: 3x3cm kosztuje 100 euro i jest kolejka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Taka duża jak moja: 3x3cm kosztuje 100 euro i jest kolejka To chyba najdroższa muchołówka jaką do tej pory widziałem Ale w sumie też najbardziej nietypowa muszę przyznać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi