kamil.sagan Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Łukash roślin owadożernych nigdy za dużo Ciesze się że się podobają roślinki, tylko czasu nie mam żeby zdjęcia wszystkich wstawiać Kilka aktualnych fotek. Kapturnice wprawdzie same popularne krzyżówki ale myślę że warto pokazać S. fiona S. eva S. tygo Drosera utramafica znowu drosera burmannii - dzisiaj pierwszy raz zobaczyłem jak szybko potrafi się poruszać, jestem pod MEGA wrażeniem tego malucha drosera filiformis tracyi Muchołówka którą obserwuję od dwóch lat i ciągle tak super się wybarwia. Może nie jest to nic szczególnego ale została jednym z moich ulubieńców Nowa łaciata muchołówka z siewu, zobaczymy co z nie wyrośnie Pozdrawiam Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez kamil.sagan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Kamil cudowne rosliny! Chyba pierwszy raz w zyciu widze tak duza burmannii! To jest doniczka 4x4 c'nie? Powalajacy osobnik... Ty go regularnie dokarmiasz? Muchole jak zwykle pierwsza klasa, zwlaszcza ten, ktorego obserwujesz od 2 lat A co do kapturnic, nadal nie wiem czemu, podoba mi sie ta krzyzowka S.Tygo... niby nic szczegolnego, ale przyciagnela moj wzrok i to nie pierwszy raz Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 20 Października 2016 Autor Share Napisano 20 Października 2016 Dzięki Iglacy dopiero teraz zauważyłem twój post zgadza się - burmannii w doniczce 4x4. Jakoś tak same rosną jak szalone, to jak chwast samo się wszędzie rozsiewa Co do Tygo to bardzo fajna jest, tylko popełniłem taki błąd że wszystkie sprzedałem, ale na szczęście jedna jest u mojej koleżanki (amatorki) to jej podkradnę. Dzisiaj kilka zdjęć z in vitro No i jeszcze Cephalotus Perfect teeth Regular Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 23 Listopada 2016 Autor Share Napisano 23 Listopada 2016 Dwa nowe osobniki już odpowiednio wyrosły więc można je pokazać Werewolf x werewolf 022 - pułapki nie posiadają włosków czuciowych więc jest całkowicie nie owadożerna, dolna część pułapki jest dość silnie rozwinięta i wygięta lekko do góry. Werewolf x werewolf 014 - pokrój rośliny i kształt pułapek podobny do werewolf'a ale posiada mikro ząbki Na dziś to tyle, mam nadzieję że się podobają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 Dzisiaj kilka kolejnych zdjęć spod lamp Trochę im ciasno ale trzeba oszczędzać miejsce Nowe pokolenie muchołówek z nasion - mam nadzieję że coś ciekawego się w nich trafi Drosera capensis "wide leaf" z nasion Osobnik z nasion z silnie grzebieniastym liściem Osobnik z pułapkami podobnymi do Pom Pom, część pułapek tak wygląda a pozostałe podobne do fondue, rósł na pożywce bez hormonów więc to sprawka ciekawych genów, zobaczymy co z nim dalej będzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi