B-52 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Po rozmowie na shoucie jakiś czas temu chciałem pokazać,a raczej pokazywać rozwój moich dziwaczków. Jśli ktoś ma,a wiem,że ma to niech dorzuci foty 3-tygodniowe rośliny. Kolejne wschodzą. Wczoraj widziałem dwa kiełki czyli w sumie będzie 8. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Dziwaczki fajna sprawa:) też posiadam... szkoda, że tylko te jasne prążki świeca w świetle UV Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Ja popatrzę na późniejsze zdjęcia i może w przyszłym roku też sobie sprawię na balkon. Fajna roślina, ładna, warto mieć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snello Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 A to i moje dziwaczki ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Należy też dodać fakt, że jest to roślina bezproblemowa. Swojego dziwaczka hodowałem chyba 3 lata temu na balkonie i wyrósł mi 80 cm ale miał tylko żółte kwiaty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Share Napisano 23 Lipca 2014 Jak żółte to spoko bo tylko te świecą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Ja też swoje balkonowe pokażę: Ale zauważyłem, że coś tym roku słabo rosną dziwaczki. Dodam, że można je też z powodzeniem uprawiać w domu przez cały rok więc nie czekajcie tylko wysiewać Aha i takie info dla tych, którzy już w tym roku mają rośliny ogrodzie lub na balkonie: na zimę wykopcie bulwy i do piwnicy z nimi za rok jak posadzicie to dziwaczki będą mega się rozkrzewiały:) Edytowane 23 Lipca 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snello Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Małe aktualności ;] Różnica między zamkniętym a otwartym kwiatem jest jakieś 3,5 h Mimo że roślina jest jeszcze nie duża to już wypuszcza kwiaty ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Taka poprawka, że nie tylko żółte świecą Snello, ten twój ma świecące te pomarańczowe prążki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi