Skocz do zawartości

Czy muchołówka może stać na dworze pod gołym niebem?

bartus2003

Rekomendowane odpowiedzi

Z uwagi iż mój poprzedni temat zginął piszę znowu aż uzyskam odpowiedź, bo na forum nie ma odpowiedzi na moje pytanie!!!!!!

1. Czy muchołówka może stać na dworze cały czas teraz w tym okresie bez względu na to czy słońce pali non stop czy też pada deszcz non stop?

Czy może lepiej np podczas długich deszczów chować ją pod dach, czy to bez różnicy?

ZAZNACZAM: JEŚLI GDZIEŚ NA FORUM JEST TEMAT O TYM, JAK MUCHOŁÓWKI STOJĄ NA DWORZE TO PROSZĘ MI GO WSKAZAĆ A NIE USUWAĆ TEMATU, BO TO NIEGRZECZNE!

Odnośnik do odpowiedzi

ZAZNACZAM: JEŚLI GDZIEŚ NA FORUM JEST TEMAT O TYM, JAK MUCHOŁÓWKI STOJĄ NA DWORZE TO PROSZĘ MI GO WSKAZAĆ A NIE USUWAĆ TEMATU, BO TO NIEGRZECZNE!

Niegrzeczne jest pisanie z włączonym capslockiem. W zły ton wpisuje się też wrzeszczenie (graficznie wyrażane jako sześciokrotny wykrzyknik). O złym wychowaniu świadczy także roszczeniowa postawa pt. "proszę mi znaleźć". O niedbałości mówią literówki, które masz w tytule tematu, choć mniej niż poprzednio. Do niegrzecznych zachowań nie kwalifikuje się natomiast usunięcie Twojego tematu, którego dopuściłem się ja. (: Wręcz obliguje mnie do tego regulamin. "II. Wypowiedzi: 3. Wszystkie wypowiedzi, które zaśmiecają forum (duplikaty, powtórzenie zadanych już pytań, spam, niezgodność z tematem głównym, niezgodność z regulaminem itp.) będą usuwane przez moderatorów i administratorów bez podania przyczyny." Zapewniam, że odpowiedź na to pytanie to top 10 najczęściej powtarzanych tematów odnośnie muchołówki. Proszę o szanowanie mojego czasu. Dziękuję. (:

Odnośnik do odpowiedzi

Z uwagi iż mój poprzedni temat zginął piszę znowu aż uzyskam odpowiedź, bo na forum nie ma odpowiedzi na moje pytanie!!!!!!

1. Czy muchołówka może stać na dworze cały czas teraz w tym okresie bez względu na to czy słońce pali non stop czy też pada deszcz non stop?

Czy może lepiej np podczas długich deszczów chować ją pod dach, czy to bez różnicy?

Dobra, pofatyguję się o odpowiedź, choć nie na pytanie, które Cię dręczy. Temat nie zaginął, a został usunięty, gdyż nic nowego nie wnosił. Tylko powtarzał pytania, które były zadawane nie raz. Musisz nam wybaczyć, ale skoro możesz pisać, to szukanie zajmuje niewiele więcej czasu, a oszczędza go wielu osobom. Na forum są tematy i to liczne, które ukazują muchołówki trzymane na zewnątrz, i nie, nie jesteśmy tutaj od tego, żeby każdej chętnej osobie je z osobna wskazywać. Od tego jest opcja "szukaj", a jeżeli to nie wystarcza, to odrobina wytężenia umysłu i przerzucenie działu z fotografią, wydaje mi się dość logicznym posunięciem.

Pomijam już fakt, że tego typu szybkie pytania i krótkie odpowiedzi mają swoje, zupełnie odrębne miejsce, mianowicie subforum "pytania i odpowiedzi". Zgaduję, że tam nie zaglądnąłeś.

Już zupełnie naiwnym jest myślenie, że w naturze gdzie rosną muchołówki nie pada deszcz i nie świeci słońce. Jest zarówno jedno jak i drugie i nie padają tam deszcze okazjonalnie, jakieś raz na cztery lata, tylko mają swoje okresy, kiedy leje kilka dni, może i dłużej. Ale, żeby takie wnioski wyciągać, trzeba chociaż wiedzieć gdzie owa roślina rośnie. W tym forum, jak również Google z Wikipedią na czele również pomagają.

Niegrzecznym jest, nie dbanie o porządek i ład na forum, a jego burzenie. Proszę najpierw samemu poszukać niezbędnej wiedzy, tym bardziej, że jest jej na forum mnóstwo. Śmiało stwierdzasz, że na forum NIE ma odpowiedzi na Twoje pytanie, bo ja śmielej stwierdzę, że JEST!!!!!! (

(Wykrzyknik przy nazwie tematu dodałem ja.)

Odnośnik do odpowiedzi