biedronkaoo7 Napisano 23 Grudnia 2014 Share Napisano 23 Grudnia 2014 Piękne ro§liny !! Pamiętasz może kiedy menziesii się przebiła spod ziemi ?? Moje nie są takie wielkie.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2014 Dziękuję wszystkim za miłe słowa! Niestety nie pamiętam kiedy przebiła się przez torf, chociaż wydaje mi się że dość wcześnie. Może jak dłużej pomyślę to coś mi się przypomni kiedy kupiłaś swoje bulwy? Ja swoje kupiłam najmniejsze z możliwych, bo najtańsze. W tamtym roku była to ich pierwsza zima u mnie i były o połowę krótsze. Teraz jak widać są znacznie większe. Pewnie bulwa podrosła i oto efekt. Ale jeszcze nigdy nie kwitły. Czekam na to z niecierpliwością, bo w internecie ten kwiatek wydaje się być taki duży i bardzo przypomina mi kwiaty Byblis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 A to jak rok już mają to dlatego pewnie większe Moje sadzone pod koniec września - bulwy malutkie, wielkości ziarnka pieprzu. Na razie roślinki mają ok 2-3 cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Marto, grabisz sobie! Czekam pół miesiąca na maila ze zdjęciami, a Ty je najpierw wrzucasz na forum! Niesamowite są te Twoje rośliny, już któryś raz z kolei Ci to powtarzam Poprosimy więcej! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Znalazłam kilka starych zdjęć z tamtego roku których wtedy nie wstawiłam Byblis guehoi Utricularia calycifida Heliamphora heterodoxa x minor Drosera scorpioides Dionaea 'Low Giant' Nepenthes Nepenthes 'Rebecca Soper' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Ah ten las Drosera scorpioides Widzę też że powoli, coraz bardziej zaczynasz przekonywać się w stronę muchołówek! Bardzo dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 W zasadzie to nie muszę się do nich przekonywać Po prostu jeśli przychodzi co do czego to wolę wydać pieniądze na nowe gatunki rosiczek niż muchołówek. Ale może w lato pomyślę nad powiększeniem mojej muchołówkowej kolekcji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Super zdjęcia! Byblis do konkursu wrzuć, na pewno zdobędzie niejeden głos Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Byblis świetnie wygląda. :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Dzięki! W tym roku planuję wyhodować jeszcze większą burzę kwiatów Byblis niż ostatnio. Skoro tak się podoba to może w przyszłym miesiącu wstawię ją na konkurs, bo w obecnym zdecydowałam się na coś innego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Udało mi się napstrykać trochę nowych zdjęć. Utricularia livida Drosera capensis Roridula gorgonias Drosera rupicola Darlingtonia californica na pożywce. Niezidentyfikowana sarracenia najprawdopodobniej flava, również na pożywce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Widząc to zdjęcie, pomyślałem na moment o innej "egzotycznej" roślinie Co faktu nie zmienia, że cudne te Twoje rośliny Marto Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Hesperydo nie wiem która "owadożerna" ładniejsza . Pozostało tylko podziwiać - ślicznotki ze zdjęć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 16 Lutego 2015 Autor Share Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Kupiłam ostatnio dwie nowe rosiczki petiolaris w carnisanie. Podróż dobrze zniosły, a to zdjęcia dwa dni po posadzeniu: Drosera derbyensis Drosera odensis x broomensis Edytowane 18 Lutego 2015 przez Hesperyda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Przepiękne zdjęcia Marto! Pierwsza z zakupionych rosiczek petiolaris jest w moim kręgu zainteresowań ale tylko kręgu bo warunków nie mam i będę podziwiał u Ciebie. Niech się dobrze chowają i sukcesów w hodowli życzę jak również i Tobie realizowania celów życiowych i sukcesów w życiu! ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi