Skocz do zawartości

Rośliny Hesperydy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 213
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hehe obiektyw jest kitowy, był w zestawie nie da się go zmienić bo to aparat kompaktowy :D dokładnie Canon PowerShot SX50 HS. Trudne pytanie, napewno można uzyskać piękną czerwień doświetlając rośliny odpowiednim sprzętem z konkretnej odległości. Myślę że równie piękną (taką samą) można uzyskać trzymając rośliny na jakimś południowym balkonie/tarasie bez dachu, tak aby na roślinki smażyło słonko cały dzień. Dodatkowo lepiej rośliny wybarwiają się jak mają duże spadki temperatur. W domu takich nie masz. Poza tym te nowe okna filtrują światło słoneczne. Chyba jestem zdania że będzie bardzo trudno uzyskać żądany kolor trzymając roślinę na parapecie w domu. Ale nie mogłam tego nigdy sprawdzić, ja mam tylko parapety wschodnie zachodnie oraz północne :)

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne że nie! Kto by tam się chwalił wyschniętymi i spleśniałymi chwaścikami :D Ta Heliamphorka jeszcze niedawno nie była taka ładna. Dwa listki dopiero kolorowe wypuściła. Chciałabym mieć taki ładny, mocno rozrośnięty krzaczek.

Odnośnik do odpowiedzi

Hesperydo Twoje zdjęcia są po prostu boskie ^^!

Przeglądanie Twojego tematu zawsze cieszy oczy, piękne rośliny. ;)

A co do najnowszej Heliamphora heterodoxa x minor... oniemiałem!

Te kształty, kolory! Ta powabna i pociągająca poza!

Piękno Heliamphor w czystej postaci :P

post-6980-1436124684_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacyjne! :D Jak super jest zostać zaskoczonym widząc taką fantazyjną przeróbkę własnego zdjęcia :D Jeszcze chyba zostało mi jakieś zdjęcie do pokazania z tą właśnie Heliamphorą, jak nie zasnę to postaram się wstawić :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...