Crespo Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Marta jak zawsze w formie Nic tylko podziwiać i poprosimy więcej! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Właśnie widziałem to zdjęcie w Twojej ofercie. Ten capensis wygląda jak soczysta malinka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 3 Lipca 2015 Autor Share Napisano 3 Lipca 2015 Hehe obiektyw jest kitowy, był w zestawie nie da się go zmienić bo to aparat kompaktowy dokładnie Canon PowerShot SX50 HS. Trudne pytanie, napewno można uzyskać piękną czerwień doświetlając rośliny odpowiednim sprzętem z konkretnej odległości. Myślę że równie piękną (taką samą) można uzyskać trzymając rośliny na jakimś południowym balkonie/tarasie bez dachu, tak aby na roślinki smażyło słonko cały dzień. Dodatkowo lepiej rośliny wybarwiają się jak mają duże spadki temperatur. W domu takich nie masz. Poza tym te nowe okna filtrują światło słoneczne. Chyba jestem zdania że będzie bardzo trudno uzyskać żądany kolor trzymając roślinę na parapecie w domu. Ale nie mogłam tego nigdy sprawdzić, ja mam tylko parapety wschodnie zachodnie oraz północne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 4 Lipca 2015 Autor Share Napisano 4 Lipca 2015 Heliamphora heterodoxa x minor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Piękna i zgrabna "midoxa" Czy u Ciebie wszystkie rośliny wyglądają tak nieziemsko i podręcznikowo? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 4 Lipca 2015 Autor Share Napisano 4 Lipca 2015 Jasne że nie! Kto by tam się chwalił wyschniętymi i spleśniałymi chwaścikami Ta Heliamphorka jeszcze niedawno nie była taka ładna. Dwa listki dopiero kolorowe wypuściła. Chciałabym mieć taki ładny, mocno rozrośnięty krzaczek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Jak widać, nie wszystko może być idealne. Wstawiłem tyle zdjęć a z kupką zgniłego baines kloofa się nie obnoszę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 4 Lipca 2015 Autor Share Napisano 4 Lipca 2015 Heliamphora heterodoxa x minor ciąg dalszy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Hesperydo Twoje zdjęcia są po prostu boskie ^^! Przeglądanie Twojego tematu zawsze cieszy oczy, piękne rośliny. A co do najnowszej Heliamphora heterodoxa x minor... oniemiałem! Te kształty, kolory! Ta powabna i pociągająca poza! Piękno Heliamphor w czystej postaci Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 5 Lipca 2015 Autor Share Napisano 5 Lipca 2015 Rewelacyjne! Jak super jest zostać zaskoczonym widząc taką fantazyjną przeróbkę własnego zdjęcia Jeszcze chyba zostało mi jakieś zdjęcie do pokazania z tą właśnie Heliamphorą, jak nie zasnę to postaram się wstawić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 5 Lipca 2015 Autor Share Napisano 5 Lipca 2015 Udało mi się nie usnąć, ale te zdjęcia tutaj to raczej nic specjalnego: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Specjalnego, specjalnego Helki zawsze mają coś tajemniczego i dostojnego w swoim wyglądzie. Powiedz mi proszę, jakiego oświetlenia używasz podczas cykania fotek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 5 Lipca 2015 Autor Share Napisano 5 Lipca 2015 Żaru z nieba sypiącego się! Im mocniejsze bezpośrednie światło słoneczne tym lepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 25 Lipca 2015 Autor Share Napisano 25 Lipca 2015 Drosera falconeri po przesadzeniu zaczyna robić się większa, niestety korzonki już dołem doniczki wychodzą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Super roślina. Następna na mojej liście życzeń Ma ten swój nie powtarzalny kształt. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi