Lukash Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Tak jest. D falconeri jest przepiękna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Taak falconeri jest jedyna w swoim rodzaju A tu mój nowy nabytek, upragniona D. lanata! Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez Hesperyda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Jak zawsze zauroczony jestem Twoimi roślinami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus383 Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Przepiękne rośliny Skąd bierzesz takie ciekawe odmiany? Jeśli to nie tajemnica oczywiście Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Które rośliny konkretnie chciałbyś wiedzieć skąd je wzięłam? Przykładowo D. falconeri kupiłam od Sevillo na forum jeśli się nie mylę, a lanatę tutaj. Gdzieś na tej stronie był pdf z roślinami na sprzedaż, bo w dziale Sales nie widzę lanaty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Nepenthes sibuyanensis x talangensis Nepenthes maxima Drosera lanata Utricularia monanthos Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Ostatnio przesadzane rosiczki: Drosera ordensis x broomensis Drosera derbyensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Petiolaris Complex rządzi Sadzisz je w samym żwirku czy to tylko przykrywka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Bez przesady dla petiolarisów zawsze sypię biały żwirek na wierzch, zazwyczaj 1-2cm. Nie może być za mało bo żwirek nasiąka wodą i robi się brzydki od torfu. Im grubszy żwirek tym warstwa może być cieńsza. Co prawda soczyście zielony mech jest bardzo piękny, ale nigdy nie udało mi się utrzymać go na stałe. Sam zaczyna rosnąć i sam kiedyś marnieje, czasami jest nie taki jakbym chciała, ulotna piękność. A taki żwirek, wydaje mi się że wygląda bardzo estetycznie, rośliny dobrze na nim widać, nie ginie zielone w zielonym. Dodatkowo nigdy coś takiego nie pleśnieje i nigdy nie miałam w czymś takim ziemiórek. Nie dosyć że cieszy oko to jeszcze bardzo praktyczny. Gdyby ktoś jeszcze nie wypróbował to zachęcam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Ostatnio kupiłam D. fulvę w carnisanie. Oraz dostałam jak na razie część swojej nagrody z konkursy rośliny marca. Czekam jeszcze na pięć roślin. Dionaea muscipula korrigans Dionaea muscipula kinchyaku Jakiś czas temu zdobyłam nową bulwę i nasiona. Pod nasionami capensisa schowała się paczuszka z D. cuneifolia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Zakupy u Dietera? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Tak tak Razem z nasionami i bulwami przyszła mi od niego lanata, pokazałam ją wyżej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak tak Razem z nasionami i bulwami przyszła mi od niego lanata, pokazałam ją wyżej Ładna ta platypoda. Hodowane przez Ciebie roślinki wyglądają superowo i piękne zdjęcia- chyba nigdy takich nie zrobię. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez damian.sze@op.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Dzięki, już nie mogę się doczekać aż zacznie wypuszczać kiełek. Dasz radę zrobić takie zdjęcia, trochę samozaparcia, czasu i eksperymentów! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Risa Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Mogłabyś napisać jakie warunki mają twoje rosiczki z Petiolaris Complex? Są cudowne i w świetnej kondycji! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi