comandos21 Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Pogratulować kolekcji :piwko: :) cuda a nie rośliny ^_^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Fajne te d. capensis wide leaf. Ja ostatnio wysiałem i wykiełkowały ale trochę się zejdzie zanim będą tak wyglądały Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Tak Maćku, capensisy potrafiąbyć piękne Dzięki comandos! Kamil na szczęście ten capensis nie rośnie jakoś wybitnie wolno, jak będziesz go porządnie karmił to Ci się odwdzięczy! Drosera graomogolensis, rozmnożona z listków. Drosera roseana Drosera paradoxa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Fajny lasek D. roseana choć też jakby trochę się wyciągnęły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Tak niestety, na początku stały za daleko od świetlówek. Teraz już takie zostaną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Ja u swoich miałem tak samo, ale miałem ich mniej i nie tak gęsto, to je po prostu powciskałem wykałaczką głębiej i lepiej wyglądały Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 O świetny pomysł! Koniecznie muszę tak zrobić dzięki! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Tłustosz od dokkrb, niestety nie wiem jaki. Udało mi się rozmnożyć D. paradoxę z liścia. Tam leży około 16 liści i z każdego wyrosła roślinka. Liście najpierw położyłam wśród żywego mchu. Teraz je przeniosłam na torf i przykryłam folią. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Tłustosz od dokkrb, niestety nie wiem jaki. Wygląda mi na P. reticulata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Tak, ale wydaje mi się że to nie to. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 (edytowane) Tak, ale wydaje mi się że to nie to. Wydaje mi się Marto że u mnie on był nie podpisany Bo Pinguicula reticulata to ten A gdzieś znalazłem taki opis w swoim temacie i to chyba o niego chodzi: ? od tego zgubiłem gdzieś etykietkę Edytowane 27 Marca 2016 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 27 Marca 2016 Autor Share Napisano 27 Marca 2016 Tak właśnie chodzi o tego drugiego. Jest piękny, mam nadzieję że kiedyś mi zakwitnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Przyszła dzisiaj do mnie nagroda za konkurs roślina lipca. Cephalotus follicularis Sarracenia rubra Trochę jest pleśni przy, że tak to nazwę, wylotach kapturów. Czasami moje kapturnice też tak mają, to wygląda jak spleśniały ten nektar kapturnicy. Jeszcze nigdy roślina mi od tego nie zginęła. Dionaea muscipula 'Triton' Dionaea muscipula 'Louchapates' Drosera cuneifolia Jeszcze Drosera graminifolia, ale nie zrobiłam jej zdjęcia bo jeszcze była zapakowana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 28 Września 2017 Autor Share Napisano 28 Września 2017 Łukashu proszę oto porcja zdjęć Drosera capensis "wide leaf" Utricularia cornuta Drosera roseana Kwiatek Drosery ordensis Siewki najprawdopodobniej Nepenthes ampullaria. Obecnie już mają owadożerne liście, zdjęcie ma jakieś 2 tygodnie. Drosera falconeri x ordensis, wczoraj rozsadziłam tą grupkę milusińskich Pinguicula debbertiana, a dzisiaj ten maluszek na górze powędrował do Utricularca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Wyszła Ci już z ziemi D. rupicola? Pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi