Skocz do zawartości

Rośliny Kropki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Oto kilka dzisiejszych nabytków z Pet Fair :)

Sarracenia minor - moja ulubienica, piękny okaz z kwiatem :)

post-6463-1410016623_thumb.jpg

Pinguicula moctezumae x rectifolia - w doniczce było kilka roślin więcej, posadziłam część w tłustoszarium. Jestem trąba, bo tego tłustosza już miałam ^_^

post-6463-1410016735_thumb.jpg

Nepenthes ampullaria - czerwona odmiana, dajcie jej kilka tygodni, a wypięknieje :)

post-6463-1410016741_thumb.jpg

Nepenthes fusca 'Flared Peristome' - również maleństwo

post-6463-1410016803_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Zakochałam się w mojej nowej S. minor na zabój :D To jest niesamowita kapturnica, każdy detal jest w niej zachwycający. Te białe okienka obwiedzione czerwoną kreską, kształt kaptura, czerwone użyłkowanie we wnętrzu, krople nektaru na czerwonej wardze... Po prostu idealna!

Pochwały zdjęcia od osób, których fotki ja zawsze podziwiam są podwójnie satysfakcjonujące :) Dziękuję.

Narcyz, staram się dbać o swoje rośliny i zapewniać im prawidłowe warunki rozwoju, ale do statusu fachowca to mi daleko :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Nepenthes mirabilis var. echistoma - troszkę sponiewierana transportem, ale mam nadzieję wyrośnie pięknie :)

post-6463-1411831718_thumb.jpg

Nepenthes ramispina

post-6463-1411831732_thumb.jpg

A tutaj robal od kilku dni wędrujący po dzbankach - albo za mądry, żeby dać się zjeść, albo za głupi, żeby trafić na kolację z nektaru ;)

post-6463-1411831743_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Ohh.. jakie śliczne... Mnie się nigdy nie udało zdobyć dużej ilości dzbanków w tak wspaniałym stanie. Zawsze jakieś sponiewierane lub zapomniane.. jedynym plusem była ich cena..

Śliczne. Mirabilis jest epicka, gdy jej dzbanki zaczną mieć swój charakterystyczny kształt.

Odnośnik do odpowiedzi