Ptaah Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Super sprawa mieć do tego towarzystwo Ja jestem leń jeśli chodzi o fotografię, ale po zdjęciach widzę, że pracujecie na bardzo dobrym sprzęcie. A kompozycja, tło i oświetlenie to już w pełni Wasza zasługa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 Super sprawa mieć do tego towarzystwo Ja jestem leń jeśli chodzi o fotografię, ale po zdjęciach widzę, że pracujecie na bardzo dobrym sprzęcie. A kompozycja, tło i oświetlenie to już w pełni Wasza zasługa Rzeczywiście odkryliśmy fajne wspólne zajęcie Czasem jak mam wolny dzień i natchnienie przyjdzie () to sama się zabieram, spędzam wtedy pół dnia z aparatem, a wychodzi z tego dosłownie kilka porządnych zdjęć. Sprzęt to już sprawka męża, ja wydaję kasę na bohaterów fotografii, a on na akcesoria do aparatu Z tłem jest zawsze największy problem, muszę właśnie coś wykombinować. Tłem dla dzisiejszych zdjęć był czarny laptop postawiony na boku na stercie książek dla podwyższenia, bo pływacz dość duży A ile ja się z lampą wkoło nabiegam... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Rzeczywiście odkryliśmy fajne wspólne zajęcie Czasem jak mam wolny dzień i natchnienie przyjdzie () to sama się zabieram, spędzam wtedy pół dnia z aparatem, a wychodzi z tego dosłownie kilka porządnych zdjęć. Sprzęt to już sprawka męża, ja wydaję kasę na bohaterów fotografii, a on na akcesoria do aparatu Z tłem jest zawsze największy problem, muszę właśnie coś wykombinować. Tłem dla dzisiejszych zdjęć był czarny laptop postawiony na boku na stercie książek dla podwyższenia, bo pływacz dość duży A ile ja się z lampą wkoło nabiegam... Ja robiłem kiedyś zdjęcia podobnie jak Ty, stosując tła z czego wlezie - t-shirta, oparcia krzesła. Zawsze miałem z tym problem. No i aparatów cyfrowych nie było tak wypasionych jak są dzisiaj. Pierwszy, jakiego używałem, był na dyskietki Muszę powrócić do częstszego i intensywniejszego fotografowania swoich mięsożerów, ale to zajęcie na długie, zimowe wieczory. Moi główni modele do tego czasu wypięknieją Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Kropko, to taki problem kupić gotowe tło na Allegro? W wersji deluxe nawet ze stojakiem i klipsami Aż taki masakryczny wydatek to nie jest, zwłaszcza jeśli ktoś inwestuje w akcesoria do aparatu, a nie jest posiadaczem jednego kompakta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 Kropko, to taki problem kupić gotowe tło na Allegro? W wersji deluxe nawet ze stojakiem i klipsami Aż taki masakryczny wydatek to nie jest, zwłaszcza jeśli ktoś inwestuje w akcesoria do aparatu, a nie jest posiadaczem jednego kompakta No widzisz, mamy stojaczki, pilociki, lampeczki i inne duperelki, a porządnego tła brak Po dzisiejszych gimnastykach z laptopem (w końcu któryś kot się przewinie, zrzuci i będzie po laptopiku) postanowiłam zakupić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 (edytowane) Ponieważ materiał na tło fotograficzne został już zakupiony i kilka dzbanków zakradło się do mojego domu, dorwałam się dziś do aparatu Miałam też asystenta do obsługi lampy, więc sama przyjemność To jest wspomniany dziś na SB nie oznaczony dzbanecznik, który niestety na tą chwilę dysponuje jednym dzbanuszkiem, do tego nieco zgniecionym i z oderwanym wieczkiem... Ale może ktoś mi podpowie cóż to może być Edycja: Po ocenie nowego rozwiniętego dzbanka i konsultacji z poprzednim właścicielem - rozpoznanie - N. sibuyanensis x hamata Kolejni nowi przybysze: Nepenthes gymnamphora To jest dzbanek podpisany jako Nepenthes spathulata x ovata, ale przeglądam zasoby internetowe i nie bardzo mi on pasuje... Edycja: Okazało się, że podpisana doniczka dobrana była przypadkowo, a dzbanek to: N. ventricosa x 'Lady Pauline' Oto moja nowa wymarzona Drosera adelae Kilka chwil po 4-dniowej podróży PP, mam nadzieję, że się ładnie zadomowi. Edytowane 13 Listopada 2014 przez Kropka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 Kolejne dzbanki, które już jakiś czas są u mnie, jednak jeszcze nie pokazały na co je stać, choć aklimatyzacja mam nadzieję już za nimi Nepenthes sanguinea Nepenthes ventricosa A to już "stary" dzbanek, ale wygląda na to, że mu się u mnie podoba Z drugiej strony doniczki znajduje się kolejna wiącha dzbanków Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 Profesjonalne zdjęcia (to nie tylko zasługa nowego tła) i bardzo ładne dzbanki, po tej N. venticosa widać że im bardzo dobrze u Ciebie. Ten pierwszy dzbanek przywołuje mi na myśl tylko Nepenthes ventricosa x dubia, mam podobnie ubarwiony z czerwonym perystomem, ale trzeba poczekać na kolejny dzbanek z wieczkiem, aby mieć pewność. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 Profesjonalne zdjęcia (to nie tylko zasługa nowego tła) i bardzo ładne dzbanki, po tej N. venticosa widać że im bardzo dobrze u Ciebie. Ten pierwszy dzbanek przywołuje mi na myśl tylko Nepenthes ventricosa x dubia, mam podobnie ubarwiony z czerwonym perystomem, ale trzeba poczekać na kolejny dzbanek z wieczkiem, aby mieć pewność. Dziękuję Miałam cichą nadzieję, że rzucisz tutaj okiem Ok, to poczekam na porządny dzbanek i wtedy podrzucę zdjęcie. A mój N. spathulata x ovata pasuje Ci na N. spathulata x ovata? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 A mój N. spathulata x ovata pasuje Ci na N. spathulata x ovata? Niestety nie widziałem nigdy takiej krzyżówki więc nie mogę się wypowiedzieć. Wiem że jest w CarniSanie i może na wiosnę sobie taka sprawię, ale dla mnie żadnego z rodziców nie przypomina, więc jeżeli to faktycznie ta krzyżówka to może być bardzo ciekawa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 Jak patrzę na różne hybrydy spathulaty, to jednak wszystkie mają mocno skośny i szeroki perystom po tym rodzicu. Na stronie BE też jest zupełnie inna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 Ten dzbanek najprawdopodobniej pierwotnie pochodzi od Carnisany i doniczka jest opisana, nawet pismo Alberta poznaję Ale może był od początku błędnie opisany, albo zmienił doniczkę.. Nawet na stronie sklepu wygląda inaczej - tak jak hddk wspomniał - zupełnie inny perystom i tak wyraźnego nakrapiana brakuje. Chyba podrzucę im to zdjęcie, może rozwiążą zagadkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 (edytowane) Mi przypomina jakąś krzyżówkę z ventricosa, najbardziej coś w rodzaju N. maxima x ventricosa, ze względu na ten ciemny perystom Dla porównania zdjęcie mojej N. maxima x ventricosa Edytowane 28 Października 2014 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 Dzisiejszy gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Jestem zachwycona! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi