MarcinS Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 hmmm, możliwe że Twój dzisiejszy gość to Harmonia axyridis, inwazyjna biedronka z Azji. Wchodzi do mieszkań jesienią żeby znaleźć miejsce do przezimowania. Jeśli to ona, to myślę można ją wykorzystać do nakarmienia np dzbanecznika. I dzbanecznik się ucieszy, i nasze rodzime biedronki tez. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Stawiałabym na Adalia bipunctata, chociaż kto ją tam wie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Gemmae Drosera roseana rośnie w siłę (zdjęcie autorstwa lubego mego ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Ale ładnie "kiełkuje" Ja swoje gemmae posadziłem w czwartek i na razie czekam. Długo musiałaś czekać na taki efekt? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Posadzone 23 października, czyli przed 10 dniami, pierwsze listki owadożerne widać było 2-3 dni temu, czyli po ok. tygodniu. Podobnie ładnie rosną D. palacea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Cudnie rośnie, wygląda wręcz jak sztuczna Ja gemmae ze swoich pigmejek doczekać się nie mogę, mimo ograniczenia podlewania i przesuszonego podłoża Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Utricularia parthenopipes się rozkręca Nepenthes 'Rebecca Soper' - maleństwo pompuje swój pierwszy dzbanuszek Drosera regia - zdubluję królową i w tym temacie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 (edytowane) Regia po prostu wspaniała, do tego świetne ujęcie. Edytowane 4 Listopada 2014 przez myself Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Nowe malusie nabytki - tym razem muchołówki Dionaea muscipula 'Paradisia' Dionaea muscipula 'Big Teeth Red Giant Dzbanki powolutku coraz większe i ładniejsze Nepenthes ampullaria Yayapura Japan Nepenthes ampullaria Red? - przypomina mi Williams Red x Harlequin Coraz większe dzbanki u Nepenthes truncata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Na deser coś czerrrwonego Nepenthes albomarginata Red Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Paradisia faktycznie przesłodka Truncata wielkie dzbanki pompuje !! Mój potomek chyba długo mamuśki nie doścignie, chociaż coś tam tworzy dalej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Bardzo ładnie nowe nabytki Dionaea muscipula 'Paradisia' cudna Liczę, że na wiosnę uda Ci się ją rozmnożyć i zrobimy jakąś wymianę Patrząc na takie ładne dzbanki coraz bardziej się przekonuję do tych roślin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 Ponieważ pozazdrościłam kolegom hddk i dokkrb ujęć tłuściochów, to pokażę kilka swoich na razie skromnych sałatek Autorem zdjęć jest mój luby, który dorwał nową lampę do aparatu Oto efekty. Pinguicula moctezumae x gigantea Pinguicula ehlersiae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 Pinguicula ibarrae x emarginata Pinguicula esseriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 Pinguicula gracilis Nowe nabytki storczykowe: Masdevallia Tuberolabium quisumbingii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi