Kropka Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 Nieco zremasterowany, ale fajny Pinguicula moctezumae x gypsicola Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Ale piękne !! Moje sałaty takie zielone na parapecie wegetują Pod jakim światłem je trzymasz ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 Wariacje na temat Dionaea muscipula 'Paradisia' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 c. d. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) Mają miejscówkę obok dzbanków i korzystają z połowy 2 x 36W Dopiero się rozkręcają, daleko mi do okazów hddk. Ale mam wzór do którego będę się starać dążyć Nie wspomniałam, że Tuberolabium pięknie pachnie - co rusz wsadzam w niego nos Edytowane 10 Listopada 2014 przez Kropka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Cudnie wybarwiona sałata i piękne zdjęcia Krótko mówiąc, nie żałuj sobie na nowe rośliny, a lubemu na nowe gadżety, bo tworzą zacne połączenie Moja esseriana na parapecie nigdy się tak ładnie nie wybarwiła. W ogóle mam wrażenie że pod 2x15W rośliny lepiej się wybarwiają, niż na parapecie A ehlersiae i gracilis to już w ogóle cudeńko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Dla takiego efektu jestem gotowa jeszcze dwie 18W dorzucić do terra Piękne są po prostu, teraz to już na prawdę popadam w kompleksy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Piękne rośliny Kropko! Miło móc cieszyć oczy tymi obrazami! Zdrowe i piękne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Dziękuję za miłe słowa Pąk Pinguicula gigantea x moctezumae Tu już kwiat w pełnej krasie. Drosera paradoxa - ujęcie naśladujące dzieło dokkrb Moja powoli doroślejąca Darlingtonia californica Klasyczne ujęcie Drosera scorpioides Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Cudne jak zawsze Nie wiem czy doczekam, aby liście mojej d.paradoxy tak ładnie wyglądały jak Twoje, ah! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Zrób podobne ujęcie Drosera paradoxa, masz wygrany konkurs grudniowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Trochę koloru na styczniowe smutne szarości Na pierwszy ogień - dzbanecznikowo - Nepenthes boschiana napompował duuuży dzban ("mój" największy w kolekcji jak do tej pory) Nepenthes sibuyanensis x hamata nie pozostaje w tyle i uraczył mnie sporym zębatym dzbankiem: Mój malusi Nepenthes 'Rebecca Soper' i jego pierwszy dzbanek: Nowy maluszek Nepenthes 'Bloody Mary' - jeszcze się adaptuje: Nepenthes ventricosa x 'Lady Pauline' już się przyzwyczaiła i po zasuszeniu wszystkich starych dzbanków, pompuje nowe Wiele tłuściochów śpi, a Pinguicula hemiepiphytica x cyclosecta dzielnie kwitnie: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 A teraz kwiaty Pływacze dzielnie ratują mój humor w zimie Nakrapiana Utricularia calycifida od Nektara - dziękuję! Utricularia wetwitchii Utricularia warburgii Utricularia chrysantha Utricularia parthenopipes Deser - Phalaenopsis 'Mini Mark' - wypuścił aż dwa pędy kwiatowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Kropko, dzbaneczniki rosną jak na drożdżach , Pinguicula hemiepiphytica x cyclosecta - cudo . Deser - mniam!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Nakrapiana Utricularia calycifida od Nektara - dziękuję! Yay !!!!! Nie mogłem się doczekać, aż swoim wrażliwym i artystycznym okiem, uchwycisz tą calycifidę Śliczna i bardzo się cieszę że rośnie !! Czytałem o tych plamkach i kropeczkach, ale nic nie wyczytałem - skąd i jak powstała Prawdopodobnie różnią się lokacją i jak jedne sklepy namnażają jeden rodzaj - tak inny - drugi rodzaj. Dla porównania - moja U. calycyfida bez plamek. Może akurat ktoś wyjawi sekret owych Kropeczek Jak się miewa Utricularia prehensilis? ruszył coś ? Edytowane 4 Stycznia 2015 przez krople_rosy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi