Skalniaczekk Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Kropko możesz proszę wrzucić pełne zdjęcie Nepenthes ventricosa x 'Lady Pauline' Piękny dzbanek ^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Nektarku - U. prehensilis przyrasta na zielono U. calycifida za to kwitnie jak szalona i wciąż wypuszcza nowe pędy Jest cudna! Skalniaczekk - zdjęcie całej rośliny jest w poście 81 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalniaczekk Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 już zajrzałam : ) Nie sądzisz, że jest podobny do .. ? https://imagizer.imageshack.us/v2/768xq90/913/gCzw0D.jpg (wciaż staram się zidentyfikować) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 już zajrzałam : ) Nie sądzisz, że jest podobny do .. ? https://imagizer.imageshack.us/v2/768xq90/913/gCzw0D.jpg (wciaż staram się zidentyfikować) hihi - Skalniaczkku - w tym wspaniałym hobby, przede wszystkim liczy się cierpliwość. Czasem bardzo ciężko zidentyfikować roślinkę, bez jej cech charakterystycznych. Więc poczekaj jeszcze trochę - w temacie identyfikacji. Jeżeli masz roślinkę z OBI to na pewno nie jest to Nepenthes ventricosa x 'Lady Pauline'. Żeby nie śmiecić tego wspaniałego tematu Kropki - odniosę się za chwilę w "identyfikacji". Wspaniałe dzbanki Kropku! Muszę zadbać o moje maluchy, bo chorują coś okropnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Dawno mnie tu nie było, a u Ciebie Kropko jak zawsze ślicznie i cudownie Czekam na więcej zdjęć aktualnych! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Nie wiem, jak to się stało, że trafiłem tu dopiero pierwszy raz. Świetne rośliny, czekam na wiosenną sesję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 11 Marca 2015 Autor Share Napisano 11 Marca 2015 Ze specjalną dedykacją dla Ptaah'a Sarracenia flava var. flava 'Slack's Maxima' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Ale PIĘKNE SŁONECZKO Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Baaaardzo dziękuję! Niestety dopiero teraz odszukałem temat, bo inna fotorelacja go "przykryła"... Piękny smrodek, a w pierwszym zdjęciu jestem wręcz zakochany. Fotografia jak z najlepszej książki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 Nadszedł długo wyczekiwany dzień Dzień sesji adelkowej Mam dwie wersje tego gatunku - allgreen'ową i ptaah'ową Rosną w tych samych warunkach, a są wyraźnie inne. Pierwsza ma szersze liście, jest jakby "masywniejsza" i wytwarza wielkie krople. Druga delikatniejsza, liście ma węższe, kropelki dyskretniejsze. Oto materiał dowodowy : Drosera adelae (Allgreen) Drosera adelae (Ptaah) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 Jeszcze jeden akcent z Queensland NanoDrosera schizandra Coraz ładniejsze i większe dzbanki pompują dzbanki Nepenthes sibuyanensis x hamata Nepenthes fusca 'Flared Peristome' Nepenthes ampullaria, Yauapura Japan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Kropko u mnie różnice identyczne Allgrenowa adelka to wielka masywna bestia, odrościk już ją dogania Ptaahowa wersja delikatna i smuklejsza Twoje pianistki jak ładnie się wybarwiają !!! U mnie dalej zielono Piękne adelki i proszę o więcej !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Ej, coś jest nie tak! Ja nie chcę swoich takich podeschniętych! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Robią wrażenie, szczególnie ostatnie "beczułeczki" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Kropeczko u Ciebie jak zawsze ślicznie, przejrzyście i z klasą Zawsze lubię wracać do tego tematu Powiedz mi, jeśli chodzi o Drosere adelae to co sprawia że rośliny są tak różne? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi