Skocz do zawartości

Mini szklarnia warto?

Androctonus

Rekomendowane odpowiedzi

Czy taki wynalazek nie jest najgorszy w związku z moimi problemami?

http://allegro.pl/mini-szklarnia-szklarenk...4421805087.html

Najgorsze, że już późno na sadzenie. Może małe rosiczki sp. sobie poradzą :)

Ktoś podpowie, czy może takie wynalazki są warte wydanych pieniędzy?

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, że z dużym opóźnieniem, ale nie warte jest to złamanego grosza. Nasiona ślicznie kiełkują w pojemniku przykrytym folią, pudełku po żelkach (2,5 kg.) no i oczywiście w przezroczystym opakowaniu po jajkach. :)

Za te 30zł miałbyś nasionek że łłłooooohooooo!

To chyba bajer stworzony dla ludzi którzy lubią mieć uczucie, że kupowanie drogich szklarenek uczyni z nich dobrych i troskliwych ogrodników :P

A cóż chciałbyś tam siać ?

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, że z dużym opóźnieniem, ale nie warte jest to złamanego grosza. Nasiona ślicznie kiełkują w pojemniku przykrytym folią, pudełku po żelkach (2,5 kg.) no i oczywiście w przezroczystym opakowaniu po jajkach. :)

Za te 30zł miałbyś nasionek że łłłooooohooooo!

To chyba bajer stworzony dla ludzi którzy lubią mieć uczucie, że kupowanie drogich szklarenek uczyni z nich dobrych i troskliwych ogrodników :P

A cóż chciałbyś tam siać ?

Potwierdzam. Za grosze można kupić nieco niższe, ale z ok. 40 miejscami na doniczki.

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, ja posiadam szklarenkę taką 4-półkową i sam żałowałem kasy na to. Trafiłem promocję i za 20zl nabyłem. U mnie na ogrodzie się sprawdza ta szklarnia, rosiczki rosną fajnie.

Za tą, o którą pytasz bym tyle nie dał..... za drogo jak ci zależy na takiej akurat to idealne są pudełka do żywności z otworem na górze(wejdą tam 4doniczki 8-10cm) koszt takiego pudełka to ok 18zł w tesco, carefourze itp;)

Edytowane przez comandos21
Odnośnik do odpowiedzi