Skocz do zawartości

zakupy z wystawy w zoo

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka rzeczy:

1. Przesadź cefalotusa do mieszanki torfu z piaskiem (1-3mm) w proporcjach 1:2, jeżeli chcesz się dłużej cieszyć tą rośliną. Dam jej wyższą doniczkę taką z 9-10 cm.

2. Czy na prawdę takiej wielkości zdjęcia są konieczne? Po ich maksymalnym powiększeniu nic to nie wnosi, jedynie zużywa miejsce, a tego typu postowanie jeden pod drugim w celu dodania załączników nie jest dozwolone.

3. Niewłaściwy dział, temat zostanie przeniesiony.

Odnośnik do odpowiedzi

To niezła cena. A jeszcze były tam jakieś inne ciekawe muchole?

Co prawda nie było mnie tam, ale wydaje mi się, że to jest pytanie retoryczne. Jak była tam Carnisana, to oczywiste, że były ciekawe muchołówki.

Odnośnik do odpowiedzi

Doniczkę dostałam gratis , właśnie taką wysoką w poniedziałek idę po żwirek bo niestety tego nie mam i będzie przesadzony , dziękuje za rade ;-)

Tak było sporo fajnych ale niestety niewiele z nich było do sprzedania ;-( zdecydowanie było co pooglądać , a kapturnice to miały chyba ponad 1metr wysokości , widziałam że jakaś Pani robiła bardzo dużo zdjęć więc pewnie niebawem będzie foto relacja . Jeśli oczekujesz konkretnych nazw to niestety ale jeszcze aż tak się nie znam żeby Ci je podać.

A co do ceny no niestety niska nie była ale co ja mogłam poradzić jak sie w niej zakochałam ;-)

to jest wystawa Roraimy.

Edytowane przez olka220
Odnośnik do odpowiedzi

Tego większego nie chcieli oddać haha , " zwrócił moją uwagę odsłonięty "przewód" bukłaka" - to źle ?? dopiero zaczynam przygodę z Cefalami

Edytowane przez olka220
Odnośnik do odpowiedzi

Tego większego nie chcieli oddać haha , " zwrócił moją uwagę odsłonięty "przewód" bukłaka" - to źle ?? dopiero zaczynam przygodę z Cefalami

Bo tak myślę, że ładniej będzie jak będzie zasłonięty innymi bukłakami :)

Edit: Wiem, masło maślane...

Edytowane przez mrDIIL
Odnośnik do odpowiedzi

tan wydawał mi się w najlepszej formie z dostępnych, ma ładne dzbanki a te inne miały takie troszkę po przypalane ma całe mnóstwo malutkich dzbanków więc myślę że zarośnie

Odnośnik do odpowiedzi

śliczna malutka FUZZY

DSC_0034.jpg

Faktycznie urocze maleństwo. To rzadka w naszym kraju odmiana. Częściej (choć też sporadycznie) spotykana jest pokrewna 'Fused'. W dodatku masz gęsty, silny okaz. Dbaj o nią, chętnie zobaczę zdjęcie pod koniec sierpnia. ( :

Odnośnik do odpowiedzi