Skocz do zawartości

Zdjęcia B-52

B-52

Rekomendowane odpowiedzi

Indica znacznych rozmiarów :)

Nawet nie wiedziałem,ze tak mi się moga rozrosnąć.

post-6536-1410350232_thumb.jpg

post-6536-1410350243_thumb.jpg

post-6536-1410350290_thumb.jpg

Trochę nocnych.

Miało pójść na ujęcie miesiąca,ale nie mm szczęścia w konkursach ;)

Pęd kwitowy Binata'red plant'

post-6536-1410350350_thumb.jpg

D.Binata

post-6536-1410350389_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 months later...
Może pomyślisz, że szukam dziury w całym, ale poucinaj martwe liście. Zimowe warunki sprzyjają pojawieniu się pleśni.

Tak wie,ale nie w warunkach wentylowanych :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...

No to zróbmy update ;)

Kilka zdjęć i sukcesów z zimowania. Zimowanie przechodzi pomyślnie,a nawet lepiej niż się spodziewałem. Widać temperatura(wahania2-6st.),oświetlenie i wilgotność były odpowiednie. Czas,a zwłaszcza wiosna pokaże co z tego dalej powyrasta.

Muchołówka red green- z liścia wsadzonego ok.lipca.

post-6536-1423998223_thumb.jpg

Filiformis-ładnie zawiązane pąki przetrwalnikowe.zaczynają się już zielenić czyli budzą się do życia.

post-6536-1423998479_thumb.jpg

Cztery kultywary nieopisane :( Dostałem je podpisane,ale oczywiście nie włożyłem patyczków z nazwą i teraz nie pamiętam co jest co :( Wiem,że prawy dolny róg to cup trap. Jezeli ktos cos rozpoznaje to będe wdzięczny.

post-6536-1423998634_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Muchołówki,kapturnice,heliamfory i anglica.

post-6536-1424000770_thumb.jpg

Muchołówki ostatnie moje zakupy. zimują dwa tygodnie.

B-52,dcxl,dracula,black pearl,ds06

post-6536-1424000827_thumb.jpg

Cup trapy,dingley gianty,crestedy ;) Jedne większe,inne mniejsze. Mniejsze to szczepy,które powschodziły przed zimowaniem. Dużo mam roslin,które przeżyły,a nie dawałem im szans bo mówi się,ze młodych sie nie zimuje. Ja zaryzykowałem i jestem zadowolony :)

post-6536-1424000914_thumb.jpg

Kolejne młode roślinki.

post-6536-1424001026_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

No i tutaj tyci tyci roślinka. Ledwo co wyszła z liścia,który jak widać już jest doszczętnie brązowy.

Red dragon

post-6536-1424001133_thumb.jpg

Różne

post-6536-1424001204_thumb.jpg

fused teeth ładnie się rozkrzewiło podczas zimowania. Może nie jest duże,ale za to gęste.

post-6536-1424001265_thumb.jpg

Muchołówka nie podpisana,prawdopodobnie dingley giant. Puszcza już nowe pułapki.

post-6536-1424001334_thumb.jpg

Na razie tyle. Z czasem jak pójdą do szklarni i podrosną wrzucę foty.

podsumowując to jestem zadowlony z zimowania. Padła jedynie mała sarracenia minor i kilka lisci nic nie wypuściło.

Odnośnik do odpowiedzi

Cztery kultywary nieopisane :( Dostałem je podpisane,ale oczywiście nie włożyłem patyczków z nazwą i teraz nie pamiętam co jest co :( Wiem,że prawy dolny róg to cup trap. Jezeli ktos cos rozpoznaje to będe wdzięczny.

post-6536-1423998634_thumb.jpg

Lewy dolny róg to Korrigans, górny prawy Louchapates, i jeśli kupiłeś je od pewnego sprzedawcy z Allegro , to ostatni to Triton ;)

Edytowane przez myself
Odnośnik do odpowiedzi

Fajne stadko. I masz gdzie to trzymać... Ja cały czas muszę kombinować, gdzie by tu wepchnąć jeszcze jedną doniczkę. A za kilka dni będzie armagedon, bo kilkanaście paczek nasion wyjdzie z lodówki...

Jak fajnie zobaczyć na czyichś zdjęciach coś znajomego! Moje purpurowe maleństwa już się pobudziły. W ogóle wszystko co zimowało na parapecie już się obudziło. Ale to co stoi na dworze jeszcze mocno śpi, prawdopodobnie jakby się wsłuchać to by się dało usłyszeć chrapanie ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Lewy dolny róg to Korrigans, górny prawy Louchapates, i jeśli kupiłeś je od pewnego sprzedawcy z Allegro , to ostatni to Triton ;)

Górny prawy to może być louchpates bo już druga osoba tak powiedziała. Dwie pozostałe będą rozpoznawane jak podrosną. Nie są one z allegro.

Fajne stadko. I masz gdzie to trzymać... Ja cały czas muszę kombinować, gdzie by tu wepchnąć jeszcze jedną doniczkę. A za kilka dni będzie armagedon, bo kilkanaście paczek nasion wyjdzie z lodówki...

Jak fajnie zobaczyć na czyichś zdjęciach coś znajomego! Moje purpurowe maleństwa już się pobudziły. W ogóle wszystko co zimowało na parapecie już się obudziło. Ale to co stoi na dworze jeszcze mocno śpi, prawdopodobnie jakby się wsłuchać to by się dało usłyszeć chrapanie ;)

Niby miejsce teraz jest,ale na nastepne zimowanie będzie mało i trzeba będzie zrobić nast.terra unsure

Na dworze na pewno inne warunki są niż na parapecie ;)

Jak zabezpieczałaś na zimę?

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Korrigans i Louchapates jestem pewna. Korrigans jest bardzo charakterystyczny ze względu na brak zwężenia przed pułapką, Louchapates ma szerokie pułapki i sklejone włoski. Dla porównania łap zdjęcia moich mucholi w okresie letnim:

Korrigans

post-6052-1424008308_thumb.jpg

Louchapates

post-6052-1424008349_thumb.jpg

Triton

post-6052-1424008383_thumb.jpg

A tak poza tym to Twoja kolekcja jest naprawdę imponująca. Jaką powierzchnię przeznaczyłeś dla roślin?

Edytowane przez myself
Odnośnik do odpowiedzi