Narcyz Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Moje odrosty N.miranda rosną jak na drożdzach i pompują po jednym dość sporym dzbanku nie wierzę że mogą tak szybko rosnąć młode roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 (edytowane) Znów muszę dodać post pod postem ale cóż robić jak nikt nie chce się tu wypowiadać ;P Pochwalić się muszę że zakwitła mi pierwsza z pigmejskich roslinek ) Ktoś może podpowie czy to szare na mchu to pleśń i czy nie zagraża samej roślinie? Edytowane 12 Października 2014 przez Narcyz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek79 Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Tak, to pleśń. Pozbądź się jej i nie dopuszczaj aby aż tak się rozrastała, bo na pewno zaszkodzi roślince. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 No właśnie to pewnie pleśń i zaszkodzić może. Zapewne trzymasz pigmejkę w szklarence pod przykryciem tak? Czym prędzej otwórz pokrywę niech wilgoć spadnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 13 Października 2014 Autor Share Napisano 13 Października 2014 Nie trzymam pigmejek pod przykryciem i mają dostęp świeżego powietrza dość duży. Taki nalot był już na mchu w momencie gdy do mnie dotarły po zakupie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) Dawno nic nie dodawałem więc czas na zdjęcia moich dzbanków. Znów muszę dodać post pod postem ale cóż jeśli nikt nie chce mi pomóc i się wypowiedzieć tu w temacie ;P Jakość zdjęć parszywa ale robione są już zdruzgotanym sprzętem. Mam nadzieje że wybaczycie N. truncata N.miranada N.alata i N.hookeriana w tle Edytowane 7 Listopada 2014 przez Narcyz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Fajnie jakbyś podpisywał rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 Ok ok Wydawały mi się zbyt łatwe do rozpoznania. Edytowano Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 ... robione są już zdruzgotanym sprzętem. ... Sprzęt sprzętem, nie rób zdjęć "pod światło", będą ładniejsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) Sprzęt sprzętem, nie rób zdjęć "pod światło", będą ładniejsze. Nie chciałem ruszać roślin by niepotrzebnie ich nie "stresować". Światło dochodziło tylko z umieszczonych nad roślinami świetlówek bo na dworze prawie że ciemnica. Dziekuję oczywiście za radę i pozdrawiam. Dodaję kilka nowych zdjęć moich dzbaneczników. Przy okazji muszę się pochwalić że moja Adelka puszcza już nowe liście z kropelkami Niestety nie mam jak w tym momencie dodać jej fotek. Nowy i stary dzbanek u N.alata: N.truncata: N.hookeriana: Dzbanki odrostu N.miranda (młode roślinki rosną jak na drożdżach i w miare regularnie pompują nowe dzbanki): Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Narcyz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 Nowy aparat i nowe zdjęcia ;D (Przepraszam za post pod postem tak przy okazji ). N.alata D.spatulata Siewka D.capensis alba "Rój" D.capensis od kwitnacej w tym roku mamusi D.venusta ? Potomek P.GC Weser od Kropki z świeżo upolowaną ziemiórką D.sp."south africa" D.capensis typical Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Oj widzę, że bidulki bez kropelek U mnie większość niedoświetlana podobnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 Oj widzę, że bidulki bez kropelek U mnie większość niedoświetlana podobnie Na szczęście większość kropelkuje bez zarzutu, tylko ujęcia mogą tego nie odzwierciedlać bo były to pierwsze próby nowym aparatem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Kolejna świetlówka 36W dorzucona, teraz tylko czekać na efekty Odrosty N.mirandy zaraz po odratowaniu i stan na dziś Nowe listki u D.Adelae od Ptaaha Potomstwo P.Weser, którego dostałem w gratisie od Kropki Poczciwa D.capensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi