Skocz do zawartości

Rośliny Narcyza

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dawno tu nic nie wstawiałem, więc czas najwyższy, choć nie za bardzo jest czym się chwalić a i tak nikt nie ogląda ;)

D.capensis

post-6830-1424346306_thumb.jpg

N.alata

post-6830-1424346325_thumb.jpg

post-6830-1424346331_thumb.jpg

Kolejny egzemplarz nieco bardziej wybarwionej D.capensis

post-6830-1424346340_thumb.jpg

D.spatulata

post-6830-1424346348_thumb.jpg

N.truncata

post-6830-1424346357_thumb.jpg

Pinguicula.sp kwitnący po zimowaniu (ten, którego znalazłem w zeszłym roku, zakopanego wśród innych roślin w Realu)

post-6830-1424346367_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

a i tak nikt nie ogląda ;)

2,465 wyświetleń to jest nikt? Sztucznie byłoby pod każdym Twoim postem pisać że masz piękne rośliny :) W Twoim 57 poście wstawiłeś zdjęcie rosiczki pigmejskiej z gemmami, skoro postawiłeś tam "?" to nie wiesz co to jest za gatunek? Mógłbyś jeszcze raz wstawić jej zdjęcie, ale tym razem inne? A co ta truncata ma w dzbanku takie ciemne?

Edytowane przez Hesperyda
Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie nie jest to mało wyświetleń ;D Przy najbliżej okazji postaram się wstawić jakieś inne foto tej rosiczki pigmejskiej. Poprostu po otrzymaniu przesyłki opisałem rośliny na doniczkach i umieściłem tam gdzie uważałem za słuszne. Jednak po czasie napisy się zamazały a ja nie mam jakoś pamięci do gatunków pigmejek :( Te plamki w dzbanku to jest efekt wybarwienia się tej truncaty.

Edytowane przez Narcyz
Odnośnik do odpowiedzi