atomi Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Moja "hodowla" zaczęła się w marcu. kiedy kupiłam w palmiarni pierwszą muchołówkę (na śmierć zapomniałam spytać jaki kultywar ). Nie miałam wtedy ani zbyt dużej wiedzy o owadożerach (i nadal nie jestem orłem w tym), ani planów hodowania więcej, spodobała mi się i już. Zaraz po kupnie wyglądała tak: Teraz ciut urosła : Mam jeszcze "Red Green'a". CFHs, błagam, nie urwij mi głowy jak zobaczysz co się stało z roślinka od Ciebie. Wsadziłam w zbyt zbite podłoże, ale jak zmieniłam, to jest już lepiej, tylko te liście mają część pułapkową w rozmiarze szczątkowym. Widok ogólny: Liść, który wyrósł przed przesadzeniem... ... i po przesadzeniu Proszę nie pisać, że przesuszam, bo w podstawce stale jest 1 cm wody i nie wiem, czemu część podłoża nie chce za nic namoknąć (jak moje włosy przy myciu ) I na deser najnowszy nabytek, moja duma, S.x catesbaei aha, mam pytanie- czy mi się wydaje, czy ona podsycha? Jeśli tak, to czemu? Ma stale 1 cm (lub więcej) wody w podstawce, południowe okno na poddaszu, słońce teraz od 5.30 do 21.00, więc o co chodzi? Pasożytów nie znalazłam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Te zdjęcia można obejrzeć tylko po wódce...tkie są rozmazane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Dokładnie tak jak B52 napisał, proszę o lepszej jakości zdjęcia niż te robione 'kalkulatorem'. Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez porter Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Mucholce tak mają, że ciężko je zadowolić trzeba mieć do nich rękę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomi Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Pojęcia nie mam czemu takie rozmazane zdjęcia, robione aparatem cyfrowym Samsung (nie mam pojęcia jaki model), jak coś innego fotografuję (także zbliżenia) to jest OK, ale jak próbuję zrobić fotkę mucholcom to wychodzi właśnie tak. Reguluję jakość obrazu, próbuję fotografować pod różnymi kątami- to samo. Ręce mi się nie trzęsą, zresztą inne fotki wychodzą normalnie, nie wiem, jakaś klątwa może. Chociaż, zrobiłam jeszcze raz zdjęcie tego nieszczęsnego "Red Green'a", lepiej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
umbramen Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Spróbuj robić z większej odległości w trybie automatycznym przy dobrym oświetleniu lub z lampą i potem kadruj zdjęcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledenika Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Poszukaj w aparacie trybu "makro" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomi Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 Roślinki zimują, sporo się też zmieniło. Red Greena coś zeżarło, za to mam Red Dragona, Dingley Gianta i jakąś kapturnicę, chyba purpurea. Są w średniej kondycji, najstarsza najpierw padła, a później odbiła, inne trochę zmarniały, ale zimno mają więc nic dziwnego. Zdjęć nie mam bo mi sie aparat zgubił ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi