Seba Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 W dniu 13.08.2014 o 09:57, brytys55 napisał: Urzytkowniku ,, kropka" bardzo dziękuje za odpowiedz to bardzo mi pomoże , ale ja mam sarracenie purpuera i nie ma nektaru Co trzeba zrobić? Saracenia purpurowa to jest jeden z wyjątków kapturnic która sama nie rozdrabnia owadów. Robią to za nią larwy i bakterie w kielichu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 8 godzin temu, Seba napisał: Saracenia purpurowa to jest jeden z wyjątków kapturnic która sama nie rozdrabnia owadów. Robią to za nią larwy i bakterie w kielichu Masz gdzieś link do takiej informacji? Bo pierwsze słyszę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 8 godzin temu, Kubula napisał: Masz gdzieś link do takiej informacji? Bo pierwsze słyszę. Dlatego też nie ma ona daszka ponieważ wpuszcza do siebie wodę, która pomaga bakteriom się rozmnożyć. Jeżeli chcesz aby purpurowe łapały owady musisz dolać do środka wodę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi