Skocz do zawartości

Targi ZooBotanica 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Moi Drodzy, najmocniej przepraszam za brak up-date'ów, ale nie chcąc się zasłaniać dużą ilością roboty, napiszę tylko, że dobrze sytuację wyraża godzina zamieszczania tego postu:))

Z wielką przykrością muszę ogłosić, że z przyczyn organizacyjnych nie będziemy mogli przeprowadzić w tym roku prelekcji w czasie targów. Mam nadzieję, że fakt ten wpłynie tylko pozytywnie na jakość i tematykę rozmów "face to face" przy stoisku, tudzież gdziekolwiek indziej:)

Właśnie kończyłem pakować około połowę towaru, który pojedzie do Wrocławia:) Jakość elegancka jak na moje oko, czy coś mi się szczególnie rzuciło w oczy, trudno powiedzieć, ale dzisiaj chyba zachwycałem się przede wszystkim S. Mitchelliana, D. regia i D. aliciae. A zresztą, sami musicie ocenić :P

Bicalcarata owszem jest, ale w silnie ograniczonej ilości;)

Więcej zdjęć będzie, jak się rozłożymy. Niestety jest jeszcze mnóstwo kwestii do ogarnięcia, więc prosimy o zrozumienie;)

Zamówienia, które były już złożone, są już spakowane:) Gdyby była jakaś nagła sprawa. to można jeszcze dzwonić do mnie jutro w godz. 13-15. Później wyruszamy w świat;)

bęęędzie też drobna niespodzianka na targach, może ktoś zgadnie co to:) Daaawno temu o tym pisaliśmy na naszym fb i się właśnie ziściło.

Hmmm czy jakieś ciekawostki... pod ręką mam akurat spis 'najświeższych' tłustoszy, więc wrzucam:

P. acuminata

P. calderoniae

P. colimensis x rectifolia

P. gigantea 'White'

P. moranensis 'Cristobal'

P. moranensis x medusina

P. sp. Huautla

P. heterophylla

muchołówki też elegancko reprezentowane w słusznej ilości:)

Do zobaczyska! Szerokiej i bezpiecznej drogi dla ekipy Heldrosu!:)

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ubolewam nad tym że nie mogę się pojawić. Jakiś czas temu przeprowadziłem się z okolic Wrocławia do Szczecina. Czy tego typu "imprezy" są organizowane w Szczecinie? Ktoś coś wie?

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem, zobaczyłem, zakupiłem i wróciłem :P

Heldros - fajny, malutki kramik na zewnątrz, jednak ładny i ciekawy wybór. Cudny duży Cefal w honorowym miejscu. :D Małe darlingtonie i helki śliczne.

Carnisana - spory wybór, czego tylko dusza zapragnie :) Muchołówek co nie miara! Była 'Pink Venus', chciałem, ale innym razem się skuszę. Regie cudowne, aż nie można było się oprzeć :D Udane zakupy, ogólnie sympatycznie, jednak ruch spory i Albert z resztą musieli się trochę nabiegać ;) Kramik na zewnątrz mniejszy, jednak równie ładny asortyment.

Roraima - terrarium z dzbankami fajne, jak i sama wystawa ładnie skomponowana. Ciekawie prezentowały się też w terrarium rosiczki ordensis x coś tam, już nie pamiętam konkretnie. Jednak rośliny do sprzedaży mało ciekawe, koncentracja na najbardziej podstawowych gatunkach i nic poza tym.

No i tak powiększyłem sobie kolekcję o N. bicalcarata ´Brunei, orange', N. Albomarignata 'Red', D. scorpioides, D. regia, gratisy D.M. 'Funnel trap' oraz już nie pamiętam jaka hybryda tłustoszowa. Jest co wsadzać do terrarium. :)

Edytowane przez emczer
Odnośnik do odpowiedzi

Roraima - terrarium z dzbankami fajne, jak i sama wystawa ładnie skomponowana. Ciekawie prezentowały się też w terrarium rosiczki ordensis x coś tam, już nie pamiętam konkretnie. Jednak rośliny do sprzedaży mało ciekawe, koncentracja na najbardziej podstawowych gatunkach i nic poza tym.

Z 15 różnych kultywarów, w tym z tego co pamietam coquillage, sawtooth, fuzzy, wacky trap, red dragon, kilkanaście kolekcjonerskich dzbanków, jakieś rosice to naprawdę dla Ciebie mało :) ?

Nie wspomnę o jakości roślin, bo nie oszukujmy się, różnice w kondycji fitosanitarnej są znaczące.

Odnośnik do odpowiedzi