Masiol Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Witajcie. Chciałbym pokazać Wam kilka fotek z mojego weekendowego wypadu na Mazury. Kilka godzin spędziłem w rezerwacie "Zakręt" w okolicach Krutyni. Piękne, malownicze miejsce z polskimi rosiczkami, a co najważniejsze - zero turystów w samym rezerwacie. Co ciekawego? Nie jestem botanikiem i cel miałem jeden - rosiczka okrągłolistna. Oprócz tego mnóstwo widłaków, żurawiny, masa torfowca i innych roślin typowych dla torfowisk, których nazw nie umiem przytoczyć. Opis rezerwatu znajdziecie na jednym ze zdjęć, nie będę silił się na jakieś fachowe teksty. Generalnie - miejsce przepiękne, klimatyczne i ciiiiche (serio, serio, coś cudownego słyszeć tylko własny oddech, śpiew ptaków i szum lasu). Polecam ten region Mazur - Krutynia, Wojnowo z klasztorem staroobrzędowców nad Jeziorem Duś i Ruciane - Nida jako baza wypadowa. A teraz - foooteczki. Zaznaczam, że nie jestem wybitnym fotografem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi