Skocz do zawartości

Jade z...jadę do...

B-52

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem temat myślę,że się przyda ;)

Ok.10.09jadę od siebie z miasta-Puławy woj.lubelskie-w góry stołowe(kotlina kłodzka,kłodzko,szczelinek,skalne miasto w czechach itp.itd.etc.). Następnie Wrocław i Opole i powrót.

Jakby ktoś coś komuś gdzieś to chętnie pomogę. Oczywiście w granicy rozsądku bez nadrabiania trasy :)

Rośliny z mojej oferty też chętnie podrzucę ;)

Pzdr2

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się tylko, czy nie wypadałoby jakiś zasad co do tego wymyślić... Na przykład, że jako "kurierzy" nie mogą funkcjonować osoby nowe na forum... Czy coś. Jaka jest odpowiedzialność forum, skoro takie propozycje pojawiają się na forum. Nie chciałbym potem być mediatorem w tego typu konfliktach. Pomysł ciekawy, ale czy nie wymaga wcześniejszego przemyślenia jakiś zasad funkcjonowania?

Odnośnik do odpowiedzi

Co racja to racja,ale każdego z osobna wolna wola pomóc. Jeżeli ktoś nie chce pomóc to nie bierze odpowiedzialności na siebie i nie bierze danej przesyłki. Ktoś kto nie chce podać nie poda. Po prostu kwestia zaufania.

Ja osobiście nie podałbym komuś kto zalogował sie dzień lub tydzień temu i nie miałem z nim żadnego kontaktu ani wymienionego zdania na SB :) Ale ktoś kto sprzedaje i wziął pieniądze to może podać jak komuś ufa lub zna mniej więcej z forum.

Administracja może ustalić zasady typu:"Administracja nie ponosi odpowiedzialności za szkody wywołane pomocą kurierską" ;)

Wiadomo kwestia do dyskusji.

Ja tam zawsze mogę podrzucić coś dla kogoś i nie stanowi to dla mnie problemu,a oszukiwanie na moja korzyść nie wchodzi w rachubę bo zaufanie i renomę łatwo stracić.

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie pomysł godny naśladowania, z tymi propozycjami przewozu. Zawsze dla roślin jest to 100x lepsze niż podróż w paczce przez Pocztę Polską :/ Tylko tak jak Cephalotus napisał, można by utworzyć grono zaufanych osób, bo wiadomo jak to jest ... szczególnie z nowo zarejestrowanymi użytkownikami (nie ubliżając nikomu)

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Dnia 11.09 wyjeżdżam od siebie z Puław i lecę do Wrocławi(mogę polecieć przez Tomaszów lub Opoczno ,Przysucha-mi obojętne),tam nocleg i w piątek(12.09)wylot w góry stołowe w okolice miejscowości Ścinawka Średnia. Natomiast 16,17,18.09 będę w Opolu i następnie niechętny powrót do domu :(

Bardzo chętnie pomogę jakby ktoś potrzebował podać komuś rośliny lub wziąść ode mnie :D

Jkc to więcej info na priv.

Pzdr2

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 year later...
  • 5 months later...
Będę miał 2 wolne miejsca w samochodzie, w drodze powrotnej z wystawy w Warszawie.

Wyjazd 15 marca w okolicy 10-13.

Kurs - Trójmiasto :)

15 maja Dziubas pomylił się. :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

18 lipca jadę z Krakowa do Warszawy, potem w okolice Siedlec/Sokołowa Podlaskiego. Będę jechał pociągiem/busem, mogę komuś podrzucić coś niewielkiego. :)

EDIT: Wracam tak samo, 21 lub 22 lipca.

Edytowane przez daro7979
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Robię trasę Puławy-Tarnów przez Solec-Zwoleń. Można sobie lunkąć na mapie jak to wygląda.

Ewentualnie mogę pojechać przez Zawichost-Józefów-Opole Lubelskie.

Jadę w ten piątek(22.07) z Tarnowa do Puław i w poniedziałek(lub niedz.wieczór)spowrotem. Później ten sam kurs za dwa tygodnie.

Jakby coś komuś coś to pisać.

Edytowane przez B-52
Odnośnik do odpowiedzi

• 1 year later...

Planowana trasa autem w okolicach 16 września , Siedlce - cel bardzo rozbieżny Katowice, Rabka-Zdrój , Kraków , Krynica-Zdrój ,

20 września powrót do Siedlec zapewne przez Lubartów :D KS

Odnośnik do odpowiedzi