Skocz do zawartości

Targi Pet Fair Łódź 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie zapraszamy wszystkich do Łodzi na Targi Pet Fair w dniach 6-7 września 2014, które odbędą się na terenie Międzynarodowych Targów Łódzkich. Charakter imprezy jest nieco inny niż organizowana dwa tygodnie później wystawa w łódzkiej palmiarni, ale nie zabraknie na pewno różnych roślin - tych ciekawszych, jak i tych bardziej popularnych.

Przewidziana jest także prelekcja o standardowej tematyce uprawowej oraz możliwość wygarnia 5-ciu zestawów roślin mięsożernych w trakcie trwania targów!

Wszystkie szczegóły:

http://www.targi.lodz.pl/targi/273-xiv-mie...iczne-pet-fair/

http://www.targi.lodz.pl/targi/273-xiv-mie...n-miesozernych/

Zamówienia naturalnie przyjmujemy standardowo, w razie potrzeb:)

Serdecznie pozdrawiam!

Odnośnik do odpowiedzi

Z racji na ograniczenia czasowe na targach przewidziana jest jedynie krótka ogólna prelekcja "Tajniki uprawy roślin mięsożernych" którą przeprowadzę w niedzielę o 14.45:) na dłuższe dyskusje zapraszam raczej do palmiarni dwa tygodnie po targach, a na targi zapraszam szczególnie z racji na miłe pogaduchy przy stoisku i niezłe opcje cenowe!

Szczegóły o wydarzeniach towarzyszących targom:

http://www.targi.lodz.pl/targi/273-xiv-mie...iela-7-09-2014/

Odnośnik do odpowiedzi

Łodzianie! targi czynne do niedzieli, chłopaki czekają na was na stoisku!

Byłem, zakupiłem, miło spędziłem czas.

Jutro prelekcja, nie zawiedźcie ich frekwencją.

Niebawem kolejne spotkanie w Palmiarni :)

Edytowane przez Jaca-Dzbanecznik
Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłam - potwierdzam - chłopaki uśmiechnięci, zwarci i gotowi ;) Mimo pory przedobiadowej sporo ludzi, przy Carnisanie jak zwykle mnóstwo zainteresowanych i kupujących, więc grono miłośników owadożerów z pewnością się powiększy.

Odebrałam kilka roślin zamówionych wcześniej, kilka nie zamówionych, a i kilka dostałam :) Stałam się m.in. szczęśliwą posiadaczką boskiej Sarracenii minor! Od dłuższego czasu mi się marzyła, jest przepiękna :)

Dziękuję i do zobaczenia za 2 tygodnie w palmiarni!

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłam - potwierdzam - chłopaki uśmiechnięci, zwarci i gotowi ;) Mimo pory przedobiadowej sporo ludzi, przy Carnisanie jak zwykle mnóstwo zainteresowanych i kupujących, więc grono miłośników owadożerów z pewnością się powiększy.

Odebrałam kilka roślin zamówionych wcześniej, kilka nie zamówionych, a i kilka dostałam :) Stałam się m.in. szczęśliwą posiadaczką boskiej Sarracenii minor! Od dłuższego czasu mi się marzyła, jest przepiękna :)

Dziękuję i do zobaczenia za 2 tygodnie w palmiarni!

Wszyscy zadowoleni, ale koleżanka się zapomniała.... jutro prelekcja na którą serdecznie zapraszali :)

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwalcie się co tam konkretnie wynieśliście. :P Zdjęcia mile widziane! :)

emczer kolego :) zostało coś tez dla Ciebie na ZooBotanicę :) No ja osobiście teraz próbuję ukształtować swoją kolekcję typowo pod dzbaneczniki wysokogórskie, więc zamówione jest co nie co :) na wystawę w Palmiarni :), ale tak bardzo zachwalana na poprzednich wystawach Carnisany Fuzzy tooth zmieniła dom jeszcze przed zimowaniem :)

Odnośnik do odpowiedzi

W przeciwieństwie do Jacy ja uprawiam zbieractwo nizinno-pośrednie :) - upolowałam swoją drugą N. ampullarię - bliżej nie sprecyzowaną czerwoną odmianę, dokładnie zobaczymy jak podrośnie oraz N. fusca 'Flared Peristome'. Wzięłam maluszka, ale był jeszcze ładnie wyrośnięty okaz..

Poza wspomnianą wcześniej cudną S. minor nabrałam jeszcze kilka tłuściochów: P. medusina x moranensis, P. moctezumae x rectifolia i jakąś hybrydkę, a na deser D. paradoxa. Część roślin dostałam jako dodatek specjalny ;) Ceny baaardzo targowo przyjazne :)

p.s. Kilka zdjęć nowych nabytków postaram się dziś wrzucić w swoim foto-temacie :)

Odnośnik do odpowiedzi

W przeciwieństwie do Jacy ja uprawiam zbieractwo nizinno-pośrednie :) - upolowałam swoją drugą N. ampullarię - bliżej nie sprecyzowaną czerwoną odmianę, dokładnie zobaczymy jak podrośnie oraz N. fusca 'Flared Peristome'. Wzięłam maluszka, ale był jeszcze ładnie wyrośnięty okaz..

Poza wspomnianą wcześniej cudną S. minor nabrałam jeszcze kilka tłuściochów: P. medusina x moranensis, P. moctezumae x rectifolia i jakąś hybrydkę, a na deser D. paradoxa. Część roślin dostałam jako dodatek specjalny ;) Ceny baaardzo targowo przyjazne :)

p.s. Kilka zdjęć nowych nabytków postaram się dziś wrzucić w swoim foto-temacie :)

Kropko, ja nie ograniczam sie do dzbaneczników wysokogórskich, tylko teraz przyszedł czas na nie :) zadziałał urok hamaty :)

Posiadam juz terrarium gdzie znajdują sie Bicalcaraty i inne dznbaneczniki nizinno/posrednie i bardzo cieszę się ich posiadaniem :)

Chyba masz szczególne względy :) pytałem dziś czy trafiają się N.ampullaria ale odpowiedź otrzymałem że teraz to rzadkość :)

Oczywiście nie zmienia to faktu że Wysokogórskie Ponad Wszystko :)

Odnośnik do odpowiedzi

Kropko, ja nie ograniczam sie do dzbaneczników wysokogórskich, tylko teraz przyszedł czas na nie :) zadziałał urok hamaty :)

Posiadam juz terrarium gdzie znajdują sie Bicalcaraty i inne dznbaneczniki nizinno/posrednie i bardzo cieszę się ich posiadaniem :)

Chyba masz szczególne względy :) pytałem dziś czy trafiają się N.ampullaria ale odpowiedź otrzymałem że teraz to rzadkość :)

Oczywiście nie zmienia to faktu że Wysokogórskie Ponad Wszystko :)

Tak jest - miałam na myśli właśnie nasze aktualne zainteresowania zakupowe :)

Proszę nie wywyższać dzbanków wysokogórskich! ;) Tylko ta hamata i hamata ;)

O N. ampullaria marudziłam chłopakom od kwietnia, to wiedzieli, że dam się za nią pokroić i najwyraźniej mi odłożyli :D Za co jestem im niezmiernie dźwięczna :)

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest - miałam na myśli właśnie nasze aktualne zainteresowania zakupowe :)

Proszę nie wywyższać dzbanków wysokogórskich! ;) Tylko ta hamata i hamata ;)

O N. ampullaria marudziłam chłopakom od kwietnia, to wiedzieli, że dam się za nią pokroić i najwyraźniej mi odłożyli :D Za co jestem im niezmiernie dźwięczna :)

i o to chodzi by po przejeździe Chłopaków do Łodzi wszyscy byli zadowoleni :)

a co do upodobań to dla mnie aktualnie wysokogórskie to number one yeah  jedni dają sie kroić za ampullarię :) drudzy za hamate papa

co nie zmienia faktu że wszytkie są warte uwagi takk

Odnośnik do odpowiedzi

Elegancko było w Łodzi bezsprzecznie:)

Bardzo dziękujemy wszystkim za przybycie! W takim towarzystwie brak snu i zmęczenie stają się zupełnie nieodczuwalne. Poza tym w ten weekend pogoda była przecudna, oby nas tak samo przywitała Łódź za dwa tygodnie!:)

No i tak się pakowaliśmy na wystawę, że nie wziąłem w końcu aparatatu, który w carnisanowym inwentarzu jest od niedawna.

Dlatego uraczę Was moim ulubionym zestawem zdjęć z naszego stoiska, tj. fotami z komórki. Have fun & do zobaczyska;)

post-2750-1410208116_thumb.jpg

post-2750-1410208128_thumb.jpg

post-2750-1410208144_thumb.jpg

post-2750-1410208166_thumb.jpg

post-2750-1410208180_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi