mateuszmorylewski94 Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Witam, jestem nowy na forum, tak jak i w hodowli roślin owadożernych. Jakiś czas temu wysiałem zakupione różnego rodzaju rosiczki i pływacze. Wiedziałem ze będę musiał je porozsadzać, ale były za małe. teraz tak zasuwają że jest ich zdecydowanie za dużo obok siebie. Najważniejsze : czy mogę poprzesadzać pływacza u. calycyfida na dniach, czy raczej jest już za późno? Będę to mógł zrobić dopiero na wiosnę? To samo pytanie do osób znających się na rosiczkach, bo tam jest ten sam problem- ale to już w innym dziale. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Witam, jestem nowy na forum, tak jak i w hodowli roślin owadożernych. Jakiś czas temu wysiałem zakupione różnego rodzaju rosiczki i pływacze. Wiedziałem ze będę musiał je porozsadzać, ale były za małe. teraz tak zasuwają że jest ich zdecydowanie za dużo obok siebie. Najważniejsze : czy mogę poprzesadzać pływacza u. calycyfida na dniach, czy raczej jest już za późno? Będę to mógł zrobić dopiero na wiosnę? To samo pytanie do osób znających się na rosiczkach, bo tam jest ten sam problem- ale to już w innym dziale. W innym dziale?! Powiedz mi czy to mądre zakładać 1 zbędny temat? Tutaj już zadałeś pytanie. Po co ci 2 temat?! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszmorylewski94 Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Myślałem , że raczej dostane ochrzan za to że zadaję pytanie o rosiczki w dziale o pływaczach, a tu na odwrót. Nie ważne. Pytanie tyczy się w takim razie rosiczek i pływacza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Jeśli w obu przypadkach chodzi o to samo to nie ma sensu zakładania dwóch podobnych tematów. Pływaczy raczej się nie rozsadza, jak mocno Ci zarosły doniczkę i korzenie też są duże to albo przesadź w większą doniczkę albo rozdziel na parę części i porozsadzaj do doniczek. Rosiczki możesz przesadzić teraz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszmorylewski94 Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Dziękuję, Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi