damian.sze Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam, Na forum jak i na innych stronach o owadożerach można przeczytać, że do torfu dodaje się żwirek albo gruboziarnisty piasek. Ja do większości roślin dodawałem żwirek o frakcji 3-5mm. Jedynie do pigmejek 1-2mm. Ostatnio przeczytałem, że nawet do muchołówek i rosiczek można dodawać ten drobniejszy... Możecie napisać jakiej frakcji piasek/ żwirek dodajecie do jakich roślin? Z góry dziękuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...t&p=1011515 Zdjęcie numer 3, mieszanka też w zasadzie numer 3. Ja używam piasku mieszanego. Trafiają się ziarna większe jak 3 mm, ale może już ponad 5 m, to jakieś wyjątkowo sporadyczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Czyli lepszy będzie 1-3mm niż 3-5mm. Dziękuję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 To jeszcze raz ja. Do pigmejek też dodawać 1-3 mm czy lepiej 1 mm? Ciężko dojść o co chodzi osobie piszącej o piasku, piasku gruboziarnistym czy żwirku... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi