comandos21 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Kurcze to nawet się nie ruszam z domu, deszczowo trochę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Najważniejsze że są i to jak pisał ArturO w dość dobrej formie..może dzięki sieci Aldi przybędzie nam nowy forumowicz zarażony tą jakże przyjemną chorobą Jak dobudze się to przejde się zobaczyć co na Legnice przyszło Edytowane 3 Września 2014 przez Narcyz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Racja, zdaj nam relację co przybyło i może jakaś fota w "wolnej ręki" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Tak jak pisał Artur, z muchołówek same regulary, purpurowe oraz coś Chelsonio-podobnego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Chelsoni mnie nęci ale poczekam do soboty i zobaczę co zostało im Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 A są w doniczkach 5,5 lub 6cm. Moim zdaniem nie ma co iść. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Czyli na więcej niż 1 w doniczce nie ma co liczyć :/ ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 Veni vidi zesr...aju...Byłem i zobaczyłem ;D Kilka purpurea i reszta D.M typical i to w maciupkich doniczkach. Przejżałem chyba wszystkie i zero jakiego kolwiek odrostu. Wszystko to młodziutkie rośliny posadzone pojedyńczo. Jedyne co mi się spodobało to... ten pojemnik w którym były Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Dzięki Narcyz za foto cwaniaki nie dość, ze małe doniczki to pojedyncze szt. Powiem Wam, że jakoś miesiąc temu byłem w Palmiarni i udało mi się nabyć gęstą kępkę s.purpurea w 5,5cm za 10zł gdzie było 12szt. małych odrostów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 W mojej mieścinie to samo - kilka purpurea, kilka - prawdopodobnie - 'Catasbei', a reszta muchołówki w wersji podstawowej. Jedna tylko zwróciła moją uwagę, gdyż młode liście były całe - wewnątrz i na zewnątrz - wybarwione na burgundowo - coś pomiędzy 'Red Burgundy' a 'Royal Red'. Większe, dorosłe liście były jednak już najprzeciętniejsze, więc raczej nie jest to trwała mutacja. Jutro jednak chyba przejdę się jeszcze raz i przyjrzę dokładnie. Ogólnie szału nie ma, ale tego można było się spodziewać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Prosze bardzo Wymiary jakie podali to wysokość doniczki w którą jest wsadzona ta mniejsza wraz z platikowym opakowaniem... U nas w palmiarni zero owadożerów, mimo tego że miasto szczyci się nią... Edytowane 3 Września 2014 przez Narcyz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Jeśli chodzi o Legnicę to szczerze mówiąc pierwsze słyszę, że jest tam palmiarnia:) wiem o Zielonej Górze, ale tam palmiarnia jest jednocześnie...restauracją Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 4 Września 2014 Autor Share Napisano 4 Września 2014 Jest jest Że tak powiem: za Niemca był to bardzo słynny obiekt i prawie w każdej publikacji o Legnickiej zieleni jest wspomniane o niej. Za to co do ekspozycji i wielkości to nie powala... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Nie jest jednocześnie palmiarnią i restauracją, tylko po prostu jest restauracją . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Dziś wybrałem się do Aldika i powiem wam, że szału z roślinami nie zrobili; małe jakieś takie. Oto jak wyglądają: Od razu pomóżcie mi w identyfikacji kapturnicy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi