Sevillo Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Jedynie z informacją, że powstało nowe forum : forum-roraima.pl. Edytowane 13 Września 2014 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Ciężko będzie przebić się nowemu forum, tutaj jest "przelane" wiele wiedzy od ładnych kilku lat. Ale miejsca żeby zdobyć nową wiedzę zawsze są mile widziane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Wiem, że dla niektórych znowu wyjdę na "tego złego kolesia, który gnębi Roraimę", jednak jako moderator wiem, o co w tym wszystkim chodzi. Po prostu ekipa Roraimy została niejako przyciśnięta do ściany za sprawą własnych, karygodnych niedopatrzeń, którymi psuła opinię polskiego rynku roślin - również (a wręcz przede wszystkim) za granicą. Zamiast spróbować się zreflektować, Michał obrał inną drogę - ostentacyjnego odejścia z forum i pójścia w zaparte. Nie będę tutaj wdawał się w szczegóły znane administracji - powiem tylko, że działanie takie jest moim zdaniem wybitnie dziecinne i co najwyżej wywołuje u mnie uśmiech politowania. Nikomu nie będę odradzał rejestracji na drugim forum, jednak według mnie taka kłamliwa taktyka wprowadzania rozłamów między hodowcami tylko dlatego, by desperacko bronić swojej racji zasługuje co najwyżej na machnięcie ręką. Możecie mi nie wierzyć, jednak liczę na poparcie mojego stanowiska przez resztę kadry zarządzającej forum. Niech każdy wyciągnie swoje wnioski. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Dobrze, że ktoś "z góry" w końcu przybliżył całą sytuacje. Smutne jest to, że tacy najzwyklejsi hodowcy postawieni są w trochę głupiej sytuacji. Zapewne większość forumowiczów nie wie nawet o co chodzi w tym sporze (do momentu lekkiego przemycia oczu przez Ciebie, Wrazik) i zostają stawiani są w lekko dziwnej sytuacji. Nagłe posty, że Roraima żegna się z forum, następnie informacje na facebooku z konkursami w których proponowane są rośliny za kwotę 100zł, bonusy za aktywność na forum. Trochę to wszystko dziwne i jednocześnie śmieszne, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Edytowane 13 Września 2014 przez Crespo69 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Dla dalej nieobeznanych w temacie proponuję przejrzeć tematy na forum CPUK, gdzie wielu hodowców zagranicznych wyraża swoje negatywne opinie na temat działalności tego sklepu. Mekk niestety zamiast próbować uczciwie wyjść z dołka, który sam sobie wykopał, postanowił podążać taktyką owijania wszystkiego w bawełnę i obiecywania wszystkim super okazji, by odwrócić uwagę od swoich (wbrew jego twierdzeniom) częstych błędów. Zupełnie pomijam ignorancki ton prowadzonych z nim dyskusji - to kwestia zupełnie na uboczu. Osobiście drażni mnie jego obecne działanie. Każdy ogarnięty człowiek wie, że nasze forum nie działa tak prężnie jak np. fora zagraniczne, gdzie zainteresowanie tematem roślin mięsożernych jest o wiele większe i bardziej zaawansowane. Posunięcie Mekka tylko wprowadzi kolejne niepotrzebne rozłamy, które dodatkowo spowolnią rozwój sprawy, a wszystko to na skutek własnej urażonej dumy. Tak przynajmniej ja to widzę i jestem zdecydowanie przeciwko takim akcjom. A jeżeli ktoś nadal uważa, że to po prostu "spisek administracji, by utrudnić życie niewygodnej osobie" - cóż, każdy może mieć własne zdanie. Liczę jednak na to, że większość ludzi tutaj sama potrafi wysnuć logiczne wnioski z ogólnie znanych faktów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Dla mnie nagradzanie forumowiczów za aktywność na forum jest totalnym przegięciem,dziecinadą. Ja się pytam- jakiego rodzaju ma to być aktywność? Napiszę pięć tematów pt. Kupa i zdobędę bonusy? Come on... Dno i wodorosty. Mekk po raz kolejny udowodnił, że obrał właściwą drogę - odejścia z forum i nie zawracania głowy swoimi dziecinnymi pozbawionymi argumentów komentarzami. Osobiścię cieszę się , że go już tu nie ma. Płakać za nim nie będę, a nawet otworzę sobie zaraz piwko czas pokaże ile na tej decyzji ugrał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Chcecie wiadomą maść? Bo znowu pokazujecie jeden z drugim, że zamiast wyciszać konflikty potraficie je tylko podsycać i dolewać oliwy do ognia. I to nie użytkownicy tylko moderatorzy i opiekunowie. Mało już hejtu wylaliście na Mekka? Kolejnego wątku Wam trzeba? Skoro to Wasze osobiste odczucia, to zachowajcie je dla siebie. Będzie to z korzyścią dla wszystkich. Rozłamy, które spowolnią rozwój sprawy? Ha ha, jakbym słuchał oskarżyciela z czasów głębokiego komunizmu... Działania wywrotowe i zdrada stanu... Jakie rozłamy? Mekk chciał sobie założyć forum to założył. Całe szczęście że na takie działania nie potrzeba jeszcze łaskawej zgody oburzonego administracjo-moderatorstwa tego forum. Co ciekawe, ja też się spotkałem z zarzutem, jakim prawem śmiałem założyć stronę o własnej hodowli zamiast pisać wszystko na forum. To jakaś choroba tej kadry? Naprawdę, darujcie już sobie. Edytowane 13 Września 2014 przez hddk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 (edytowane) up dobrze gadasz Krzysztof Nasi moderatorzy nie świecą przykładem ... A hodowcy nie są lepsi (ci starsi). Edytowane 13 Września 2014 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Mam podobne odczucia jak hddk. Sztuką jest rozstać się z honorem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Crespo69 napisał: Smutne jest to, że tacy najzwyklejsi hodowcy postawieni są w trochę głupiej sytuacji. (...) Nagłe posty, że Roraima żegna się z forum, następnie informacje na facebooku z konkursami w których proponowane są rośliny za kwotę 100zł, bonusy za aktywność na forum. Trochę to wszystko dziwne i jednocześnie śmieszne, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Takie podejście do klientów/kolegów hodowców kojarzy mi się z przekupywaniem dzieci prezentami przez rozwiedzionych rodziców i zmuszanie do opowiedzenia się po którejś ze stron (podczas, gdy samemu się ten rozłam pielęgnuje). Nagrody jedynie za rejestrację i liczbę postów, a nie merytoryczne wypowiedzi, czy inną wnoszącą cokolwiek aktywność nie pozwalają na wiarę w rozwój forum w kierunku profesjonalnego zasobu wiedzy. Ale oczywiście jak zauważyli poprzednicy - czas pokaże. Osobiście nie spodziewam się rewolucji w krajowym owadożernym ogródku.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Hddk - korzyścią dla wszystkich nie jest uciszanie niewygodnych spraw, tylko ostrzeganie przed nieuczciwym sprzedawcą, który może narazić klientów na nieprzewidziane straty. Takie działanie uznają za zrozumiałe wszyscy ludzie, z którymi mam kontakt na innych forach - niestety tutaj dla co po niektórych to działanie wręcz uwłaczające. Nie skomentuję tego dalej. Po drugie - pomimo aktywnego uczestnictwa w życiu internetowym, co po niektórym użytkownikom proponuję zapoznać się z różnicą pomiędzy słowem "hejt", a "krytyka". Po trzecie - po tym porównaniu do komuny po prostu spadłem z krzesła. Jeśli naprawdę dla kogoś obecna kadra jest taka zła i okrutna, to po co dalej psuje sobie na nią krwi? Jeśli tak dużo nerwów kosztuje was śledzenie naszego domniemanego totalitarnego rozpanoszenia, proponuję wyłączyć komputer i przejść się na spacer. Przynajmniej humor sobie poprawicie, jeśli naprawdę jesteśmy tacy straszni. My nie jesteśmy politykami, jeśli naprawdę tak ciężko z nami wytrzymać wystarczy zamknąć stronę forum, i tyle nas będzie widać. We wieczornych wiadomościach na pewno nas nie zobaczycie, święty spokój na wyciągnięcie ręki. Nikogo do użerania się z nami nie zmuszamy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Moim zdaniem kontynuowanie takiego tematu jest totalnie bezsensowne, bo każdy wie do czego takie rozmowy prowadzą. Nikt z nas tak na prawdę nie wie (oprócz nielicznych) co było konkretnym powodem odejścia Michała z naszego forum. Zgadzam się w 100% z Hddk. Ile można czytać nieprzychylnych komentarzy na temat Mekka, sorry ale czytam to już któryś raz z rzędu i przyznam, że mi się znudziło. Wydaje mi się, że większości już to wystarczy i chyba każdy zrozumiał o co tutaj chodzi. Sam czytałem temat na Cpuku. Wiadomo, nie świadczy to dobrze o firmie, ale po co to tutaj roztrząsać? nie można tego zostawić dla siebie? Wcześniej nie wypowiadałem się nic na ten temat, no ale jak widzę kolejny raz serię postów na ten sam temat to nie wytrzymałem Proponowałbym moderatorom przestać hejtować, tylko po prostu usunąć ten wątek, który na prawdę nie ma żadnego sensu, a prowadza tylko niepotrzebne zamieszanie. Edytowane 13 Września 2014 przez Dorian Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Dorian, według mnie jednym z zadań administracji jest też informowanie ludzi o jej decyzjach i powodach, dla których zostały podjęte. Temat ten to po prostu odbite po raz któryś echo pozbawienia Mekk'a tytułu sponsora. Jeśli ktoś nie chce, wcale nie musi tego tematu czytać - co po niektóre osoby mogą jednak mimo wszystko czegoś się o sprawie dowiedzieć, i tylko dlatego wątek jest nadal otwarty. Przypominam, że to mimo wszystko forum DYSKUSYJNE, więc posty z wypowiedziami typu "nie chce mi się tego czytać, zamknijcie temat" zostawcie dla siebie. Nie chcę - nie czytam. Nikt tutaj nikomu nie rozkazuje. Jednak nie odmawiajcie innym prawa do tego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 To tłumaczy spine między Roraimą a forum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 13 Września 2014 Autor Share Napisano 13 Września 2014 Napisałem wątek czysto informatycznie, nie miałem na celu nikogo 'podżegać'. Poza tym każdy czytał na forum dyskusje i na CPUKU, każdy to co miał do powiedzenia powiedział i jak pisał Dorian nie ma sensu cokolwiek dopisywać do tematu związanego z Roraimą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi