Cupra111 Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Witam ponownie, Tak sie zastanawiam czy lepiej siać rosiczki na miejsce stałe, czy przesadzać siewki z doniczek w których wykiełkowały? Jedyną rzeczą która mnie trochę powstrzymuje przed przesadzaniem to delikatność korzonków rosiczek. Jaka jest wasza opinia na ten temat? Co byście zrobili? Pozdrawiam Edytowane 17 Września 2014 przez Cupra111 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Posiej tak jak jest Tobie wygodniej. Osobiście sieję wszystko razem, a potem przesadzam (lub nie ). @edit A co tam siejesz, że boisz się o korzonki? Capensisy czy spatulaty? Może Alicja? Te akurat nie odczują drastycznie późniejszego przesadzenia. Edytowane 17 Września 2014 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cupra111 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Siane będą: D.capensis, affinis, madagascariensis, oblanceolata, venusta, capillaris, sessilifolia, burmanni, hillaris, nidiformis i pulchella. Przy jakiej wielkości siewek/roślinkę najlepiej je przesadzać? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Osobiście nie przesadzałabym sessilifolory i burmanni. Są dość małe i to będzie uciążliwe. Nigdy mi tak nie zarosły doniczki żeby je przesadzać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cupra111 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Hesperyda wiem ze sesilka i burmanni sa małe i do tego humorzaste i m.in. dlatego pytam o to przesadzanie, bo zasadniczo wszystkie one maja rosnąć razem w takim niby terrarium. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi