Szymon_ro Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Muszę przesadzić rosiczkę i nie wiem czy taka ziemi będzie odpowiednia . Torfu dla owadożernych to raczej nie będzie w sklepie czy rosiczka może rosnąć w takiej ziemi ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Rosiczki sadzimy tylko i wyłącznie( oczywiście czasami z domieszką innych składników typu piasek, perlit...) w TORFIE i to w dodatku jak najczystszym, o jak najniższym PH. Na przyszłość przeszukaj forum lub w ogóle poczytaj co nie co bo to podstawa. Napisz o jaką rosiczkę chodzi Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_ro Napisano 29 Września 2014 Autor Share Napisano 29 Września 2014 Chodzi o drosera aliciae i Drosera capensis alba obiecałem komuś i muszę przesadzić . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 (edytowane) Kup najzwyklejszy torf. Znajdziesz jakiś myślę że w każdym sklepie typu Castorama, OBI itp. ogrodniczym lub kwiaciarni a może i w supermarkecie. Wybierz ten bez żadnych nawozów i tak jak już pisałem o niskim PH. Zresztą nie sprecyzowałeś o jaką ziemię do iglaków Ci chodzi. Tak czy siak jeśli chcesz aby to był trwały prezent posłuchaj rad Edytowane 29 Września 2014 przez Narcyz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Odpowiedni torf znajdziesz w każdym ogrodniczym Ewentualnie tak jak Narcyz napisał, sklepy typu Obi, Castorama czy Praktiker ... A jeśli nie to wystarczy poszukać na allegro, bądź tutaj na forum. Zwykła ziemia to zabójstwo dla roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_ro Napisano 29 Września 2014 Autor Share Napisano 29 Września 2014 Dzięki za rady Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi