Crespo Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Witajcie, Miałem nie wstawiać zdjęć swoich roślin, bo trochę wstyd z taką ilością, no ale pochwalę się tym co mam Oto część mojej małej kolekcji : Zdjęcia robione telefonem, jak dostanę w ręce aparat to kiedyś będą lepsze fotki Drosera scorpioides - świeżo po walce z ziemiórkami zaczyna nabierać blasku Drosera pulchella Drosera spatulata 'White flower' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Dionea muscipula 'Low giant' Dionea muscipula 'Pink venus' Dionea muscipula 'Coquillage' - świeżynka, dopiero ma tydzień u mnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Pinguicula 'Tina' - świeżynka, dzięki spijający_nektar Drosera 'Burmanii' - siewki mające prawie miesiąc, muszę lepiej dokarmiać bo wolno idą Drosera 'Peltata' - j.w Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 No i na koniec deser, moja miłość Cephalotus follicularis Oraz widok 'z góry' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Ładne roślinki, szacun za cefala , ile ma średnicy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Ładne roślinki, szacun za cefala , ile ma średnicy? Dzięki Doniczka ma 11cm średnicy, cefal tak około 9,5-10cm będzie miał. Zawsze na zdjęciach rośliny wydają się większe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Piękne, zdrowe, zadbane rośliny Fajny stojak i doświetlanie im zmajstrowałeś Cefal cudny, zastanawia mnie tylko, czy on ma podłoże z czystego torfu, czy wymieszałeś go ze żwirkiem? Cefale lubią luźniejsze podłoże. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 (edytowane) Cefal cudny, zastanawia mnie tylko, czy on ma podłoże z czystego torfu, czy wymieszałeś go ze żwirkiem? Cefale lubią luźniejsze podłoże. Miałem napisać od razu o podłożu, bo czułem że padnie takie pytanie Otóż jest to torf i piasek kwarcowy w proporcjach 1:1. Na wierzchu jest tylko warstwa około 0,5cm czystego torfu dla celów estetycznych, czekam aż powstanie mi zielony trawnik Edytowane 4 Października 2014 przez Crespo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 (edytowane) Jak już pisałem Ci w wiadomości - skromna kolekcja nie oznacza - brzydka kolekcja. Rośliny masz w rewelacyjnej formie, bardzo ładnie wyglądające i zadbane. Jeśli dalej będziesz podążał tą drogą, doczekasz się pięknej kolekcji roślin, ponieważ już z początku wziąłeś się za np. peltatę, która nie należy do roślinek super-łatwych. Trzymam kciuki za rozwój Twojej kolekcji, bo ma potencjał. Tak przy okazji, już wczoraj z dziewczyną oglądaliśmy te zdjęcia i zastanawialiśmy się jaki masz aparat że takie ładne "głębokie" są te zdjęcia. A dziś, gdy doczytałem że to telefon to się przewróciłem. Co to za model ? Edytowane 5 Października 2014 przez spijając_nektar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Piękne rośliny i zadbane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Dzięki za miłe słowa, bardzo motywują A dziś, gdy doczytałem że to telefon to się przewróciłem. Co to za model ? Samsung Galaxy S4 + oświetlenie od Ciebie + tło jako roleta okienna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Eh, kiedy mój cefalek taki piękny będzie.......na razie ma może 4cm Fajny ten stojak, nie taka prowizorka jak opisywałeś No a o zdjęciach to już nic nie mówię, bo ja takich nawet aparatem nie umiem robić a co dopiero telefonem... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Mój początek z rosiczkami pigmejskimi Jak narazie tylku kilku przedstawicieli tej cudownej grupy, ale ostrze zęby na nowe gemmae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 27 Października 2014 Autor Share Napisano 27 Października 2014 Kilka nowości, zakupionych od Roraimy na Aqua-Zoo w Poznaniu Jestem bardzo zadowolony z roślin, są w dobrej kondycji jak na późny październik Dionea muscipula 'Fuzzy Tooth' Dionea muscipula 'Korrigans' + mały bonus, jakaś rosiczka w doniczce Czas pokaże co to będzie Dionea muscipula 'Triton' Dionea muscipula 'Microdent' Nooo i nastała dla mnie ważna chwila, długo broniłem się przed Dzbanecznikami, uważając że nie dam rady zapewnić im odpowiednich warunków ... Jednak w końcu się przekonałem i oto jest, mój pierwszy zakupiony również od Roraimy, sprowadzony z BE. Kondycja myślę, że dobra, dwa dzbanki trochę pogniecione ale wyglądają ładnie, trzy nowe są w drodze Nepenthes aristolochioides x ventricosa Oprócz tego na targach zakupiłem jeszcze Utricularia livida, zdjęcie niebawem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Ładny ten 'Fuzzy Tooth' Co do dzbanka to proponuję Ci obserwować go uważnie i jak coś to od razu do wysokiej wilgotności włożyć, bo moje proste krzyżówki na tacce z wodą i keramzytem i tak na razie doznały szoku Obecnie siedzą w worku i się kurują Jeśli chcesz dmuchać na zimne, to włóż od razu do wora a potem stopniowo uchylaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi