Masiol Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Witajcie. Podrzucam jeszcze kilka fotek tegorocznej kastry z muchołówkami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Świetnie to u Ciebie wygląda Od kiedy trzymasz muchołówki w kastrach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Rewelacyjnie wyglądają, wszystkie takie zdrowe konie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 6 Października 2014 Autor Share Napisano 6 Października 2014 Trzymam je w kastrze od początku lata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Kastra czyni cuda. Pełna swoboda dla korzenia, stabilne warunki wilgotnościowe, to powoduje, że roślinom rośnie się tak dużo lepie w tych samych warunkach świetlnych, jak w pojedynczych doniczkach. W przypadku tego piaseczku na wierzchu pięknie podkreśla kształty i kontrasty w kolorach. Choć z czasem i tak zarośnie go cienka warstwa mchów, dużo cieńsza niż te w pojedynczych doniczkach. Teraz ludzie będą rezygnować z 20 pojedynczych doniczek i w ich miejsce konstruować kastry. Dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Narobiłeś mi smaka Szkoda, że u siebie nie mogę mieć kastry... Choć pracuję nad tym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 Dzięki za opinie. Generalnie zauważyłem, że po przesadzeniu muchołówek do kastry, dostały niesamowitego kopa. Coś pięknego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Teraz ludzie będą rezygnować z 20 pojedynczych doniczek i w ich miejsce konstruować kastry. Dobrze. Kastra na parapecie, to jest wyzwanie potem . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Winszuję wybitnej kompozycji. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shamo Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 (edytowane) Piękne i zdrowe muchołówki! Masz takie kastry z innymi roślinami? Edytowane 7 Października 2014 przez Shamo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 Jest jeszcze jedna kastra z kapturnicami i jedna z rzadszymi muchołówkami. Ładnie wyglądać będą za rok. Na wiosnę przyszłego roku planuję zrobienie jeszcze kilku innych kompozycji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 i jedna z rzadszymi muchołówkami. Ładnie wyglądać będą za rok. Póki co nie jest jeszcze godna zaprezentowania? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 Na tą chwilę nie bardzo. Część muchołówek zdecydowanie czuje już zbliżającą się zimę. Poza tym są to rozmiary S/M. W przyszłym roku szykuję małą rewolucję w hodowli moich roślin, pokażę ją na pewno na forum. Na razie szczegółów nie zdradzam. Ale będzie więcej takich kompozycji... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Moje oczy krwawią gdy widzę tak piękne muchole. Ja już kupiłem kastrę, ale muszę poczekać do przyszłego roku z wsadzeniem do niej muchołówek. Wspaniała kompozycja i cudowne rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 To jesteś o krok przede mną. Ja jeszcze nie mam kastry. Nie mniej, jednak w przyszłym roku, dołączymy wraz z dziewczyną do grona posiadaczy takiej kastry. Jej muchołówki, nasze kapturnice... Och nie mogę się doczekać wiosny. Co do Twojej - rewelacyjny stan muchołówek a jasny żwirek na "górze" jest tym, co chciałbym mieć u siebie. Podejrzewam, że nie tylko uatrakcyjnia całość, ale jasny kolor dobrze odbija światło, dzięki czemu - choć odrobinę rośliny dostają światła w miejscach, w których w naturze nigdy nie dostają (spód liści itd.) Może to wpływa na ich na prawdę dobrą kondycję ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi